Üniversitemiz Yabancı Üniversitelerle Çalışmalarına Devam Ediyor

Üniversitemizin yurt dışında bilinirliğini artırmak amacıyla yapılan iş birlikleri ve tanıtım faaliyetleri devam ediyor.

Daha önce Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız bu amaçla Kırgızistan, İran, Kazakistan gibi ülkeleri ziyaret etmiş, buralardaki tanıtım fuarlarına katılmış ve Kazakistan Ahmet Yesevi Üniversitesi ile de iş birliği protokolü imzalamıştı.


Bu çalışmalar doğrultusunda Üniversitemiz ile Gürcistan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Üniversitesi arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı.

Üniversitemiz Senato Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Gürcistan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Üniversitesi Rektör Yardımcısı Vladimir Bozhadze, Dış İlişkiler Sorumlusu Prof. Dr. Ali Aksu, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gül, Üniversitemiz ve Gürcistan BESYO öğretim elemanları ve sporcular katıldı. 

Protokol; akademik araştırmaların desteklenmesi, karşılıklı fayda sağlayacak akademik programlar geliştirme, iki üniversitenin ortak alanları ile ilgili bilgi ve materyal paylaşımı, öğrenci ve personel değişimi, akademik ve eğitim alanlarındaki etkinliklerin desteklenmesi gibi birçok konuyu kapsıyor.


Bu protokolün yanı sıra Üniversitemiz Çim Futbol Sahası’nda Üniversitesi Sivas Kangal’s Ragbi Takımı ile Gürcistan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Üniversitesi İberia Ragbi Takımı arasında uluslararası bir dostluk müsabakası oynandı. Her iki takımın da dostluk çerçevesi içerisinde mücadele ettiği müsabaka 45-28 konuk takım lehine sonuçlandı.

İmzalanan protokol ve yapılan spor müsabakası sayesinde hem iki üniversite hem takımlar arasında uzun vadeli bir iş birliğinin temeli atılmıştır.

Ayrıca Türkiye'de, İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde yaygın olan ancak Ankara'nın doğusunda sadece Üniversitemizde bulunan Ragbi takımımızda Azerbaycan, İran, Suriye gibi farklı ülkelerden gelen ve üniversitemizde eğitim gören oyuncular da yer almaktadır.



Haber Tarihi : 21.11.2017

AYLARA GÖRE HABERLER