Sivas Tarım ve Hayvancılık Paneli Düzenlendi

Sivas Tanıtım Günleri’nin 3. gününde Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın moderatörlüğünde “Sivas Tarım ve Hayvancılık” paneli düzenlendi.

 

Panele Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haki Kara, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tolga Karaköy ve Sivas İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız konuşmacı olarak katıldılar.

 

Panel Başkanı Prof. Dr. Yıldız, “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde Sivas Organik Tarım Anonim Şirketi’ni  (SORTAŞ) kurduk. SORTAŞ bünyesinde organik solucan gübresi üretiyoruz. Ürettiğimiz solucan gübresini patates ve buğday üretiminde bu yıl kullandık. Solucan gübresi kullandığımız buğdayda geçen seneye göre yüzde elliye varan verim artışını sağladık.” dedi.

 

Prof. Dr. Kara, “Bu sene İstanbul Sivas Tanıtım Günleri’nde temanın tarım ve hayvancılık olmasının Şehrimizin gelişimine katkı sağlayacağını belirterek, Sivas’ın hayvancılık yönünden güçlü yönlerine değindi.

 

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tolga Karaköy, “İlimizin, ikinci büyük coğrafyaya sahip olmasının kişi başına düşen toprak yüzölçümü Türkiye ortalamasında 35 dekar daha fazla olmasının Sivas’ın  tarımsal faaliyetteki önemine dikkat çekti. Sivas’ın tarımsal potansiyelinin artırılması için yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.

 

Sivas Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız ise  “Küçükbaş ve büyükbaş hayvan sayısının gün geçtikçe arttığını ve artmaya devam edeceğinin altını çizdi. Sivas’ın arıcılık işletme sayısının 2. sırada olduğunu ve bal üretiminde 4. sırada olduğunu belirtti. Alabalık üretiminde 9. sırada olduğunu ifade etti. Ayrıca Sivas Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak da birçok alanda çiftçimize eğitim vermekteyiz.” dedi.



Haber Tarihi : 13.11.2021

AYLARA GÖRE HABERLER