Fen Sokağı ve Bilişim Şenliği

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serkan Buldur tarafında oluşturulan “Fen Sokağı”nın açılışı gerçekleştirildi

Topluma Hizmet Dersi kapsamında oluşturulan Fen Sokağı’nın açılışına Vali Davut Gül, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aksu, Lütfi Fikret Tuncel İlk/Ortaokulu Müdürü Veysel Kartal, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program öğrencilerin şiir ve şarkı okumalarıyla devam etti. Lütfi Fikret Tuncel İlk/Ortaokulu Müdürü Veysel Kartal düzenlenen etkinlik hakkında bilgi verdi.

Açılışta konuşan Dr. Serkan Buldur, “Bu etkinlik, Eğitim Fakültemizde yürütülmekte olan Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında, ilk olarak özel okullarda örneğine sıkça rastladığımız ama devlet okullarında çok az karşılaştığımız bir “Fen Sokağı” oluşturmak amacıyla yola çıktık. Hedef kitle olarak, sosyoekonomik düzeyde dezavantajlı bir bölgeyi seçtik, önceki projelerimizde de bu tip okullarla çalışmıştık. Bu sene Lütfi Fikret Tuncel İlk/Ortaokulu’nda bu etkinliği gerçekleştirdik” dedi.

Vali Davut Gül ise emeği geçen akademisyenleri, idarecileri ve öğrencileri kutlayarak, “Topluma hizmetin ölçüsü ve nerede olduğu önemli değil. Önemli olan, bu iyi niyetin göstergesidir. Güzel çalışmaya imza atılmış, tebrik ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından, Vali Davut Gül, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ali Aksu, Yrd. Doç. Dr. Serkan Buldur ve beraberindekiler Fen Sokağı ve Fen Laboratuvarlarını gezerek öğrencilerden bilgi aldı.



Haber Tarihi : 16.05.2017

AYLARA GÖRE HABERLER