Prof. Dr. Birnur Akkaya’nın Projesine TÜBİTAK’tan Destek

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Birnur Akkaya’nın projesi TÜBİTAK tarafından desteklenecek.

 

Prof. Dr. Akkaya’nın yürütücüsü olduğu ve 1002-Hızlı Destek Programı kapsamında TÜBİTAK’a sunulan “Bazı Misvak Bileşenlerinin Glukansukraz İnhibitörü Olma Potansiyelinin Deneysel ve İn Siliko Araştırılması” başlıklı proje yapılan incelemenin ardından desteklenmeye layık görüldü. 

 

Prof. Dr. Akkaya yaptığı açıklamada, “Diş sağlığı, sadece dişlerin değil aynı zamanda sağlıkla ilgili diğer hastalıkların da temelinde yatan sağlık bozuklukları arasında yer almaktadır. Bahsi geçen inhibitörler,  olumlu sonuç alınması durumunda fırça, macun, gargara hatta yiyeceklerde yer alması planlanmaktadır. Başarılı olunması durumunda bu proje ileriki çalışmalar ile yaşam kalitesini artıracak, oldukça popüler olan sağlık alanına hizmette bulunacak bir çalışmadır. Ayrıca, antibiyotik direnci oluşturan ürünlerin yerine alternatif ürünlerin oluşturulacak olması ile halk sağlığı alanında etkisini gösterecektir.” dedi.
 



Haber Tarihi : 08.03.2022

AYLARA GÖRE HABERLER