Geleneksel Tekstil Teknikleri Işığında Yenilikçi Yaklaşımlar ve Marka Oluşturma Konulu Konferans Düzenlendi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi Genç Kariyer Kulübü tarafından “Geleneksel Tekstil Teknikleri Işığında Yenilikçi Yaklaşımlar ve Marka Oluşturma” konulu konferans düzenlendi.

İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa İletişim Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Murat Toksarı ve Dr. Öğretim Üyesi İsmail Demirbağ, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Nazan Oskay, Fakülte Sekreteri Metin Koçak, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Nakışın Türk tarihindeki önemini hakkında bilgi veren Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Nazan Oskay, “Günümüzde nakışın geniş bir yelpazede olduğunu, bunların topluma sadece giyside ve ev dekorasyonunda kalmayıp, kırtasiye eşyalarında da büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Ayrıca markalaşma sürecinde dijital medyanın günümüzdeki yeri ve önemini hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Programın ardından Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İsmail Demirbağ, Dr. Öğretim Üyesi Nazan Oskay’a günün anısına teşekkür belgesi takdim etti.

Haber Tarihi : 22.12.2021