Yunus Emre Enstitüsü ve Kültürel Diplomasi Başlıklı Konferans Düzenlendi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) İletişim Fakültesi tarafından Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Kutalmış Yalçın’ın konuk olduğu “Yunus Emre Enstitüsü ve Kültürel Diplomasi” adlı konferans gerçekleştirildi. 

 

İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa İletişim Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Murat Toksarı ile Dr. Öğr. Üyesi İsmail Demirbağ, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

 

Başkan Yardımcısı Yalçın konferansta, enstitünün faaliyetleri ile kuruluş aşaması ve dünyadaki konumu hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

Dr. Öğr. Üyesi Yalçın, ”2009 yılında faaliyetlerine başlayan Yunus Emre Enstitüsünün 55 ülkede 56 kültür merkezi bulunmaktadır. Kültür merkezlerimizde Türkçe eğitimi verilmektedir. Bunun yanı sıra farklı ülkelerdeki eğitim kurumlarıyla yapılan iş birlikleri ile Türkoloji bölümleri ve Türkçe öğretimi desteklenmektedir. Kültür merkezleri aracılığıyla kültür ve sanatımızı tanıtmak amacıyla birçok etkinlik düzenlenmekte, ulusal veya uluslararası etkinliklerde ülkemiz temsil edilmektedir.” dedi.

 

Yunus Emre Enstitüsünün teşkilat yapısından da söz eden Yalçın, enstitünün faaliyetlerinin hızlı bir şekilde arttığını, faaliyet gösterilen ülkelerde Türkçe ve Türk kültürüne karşı ilginin yoğun olduğunu kaydetti.

 

Konferansın sonunda Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Toksarı Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yalçın’a teşekkür belgesi takdim etti.



Haber Tarihi : 07.06.2022

AYLARA GÖRE HABERLER