Rektör Yıldız Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle basın mensuplarıyla bir araya gelerek 2’nci döneminde Üniversitede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Mihmandar Uygulama Oteli’nde düzenlenen toplantıya Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ünal Kılıç, Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Genel Sekreter Prof. Dr. Kadir Özköse, SCÜ Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, SCÜ Vakfı Genel Sekreteri Öğr. Gör. Mahmut Günay ve basın mensupları katıldı.

 

14 Ağustos 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 2’nci kez SCÜ Rektörlüğüne seçilen Rektör Yıldız o günden 2021 Aralık ayına kadar SCÜ’de yapılan çalışmaları basın mensuplarıyla paylaştı.

 

Hukuk Fakültesine Gelecek Yıl Öğrenci Alacağız

 

Rektör Prof. Dr. Yıldız üniversitelerin öğrencilerine iyi bir eğitim vermek ve bilimsel çalışmalar yürütmek olmak üzere 2 önemli görevinin olduğunu söyleyerek, “Eğitim bağlamında zaman zaman sizlerden de de sorular geliyor. Örneğin, Hukuk Fakültesi çokça soruluyor. Hukuk Fakültesine gelecek yıl öğrenci almaya başlayacağız. Son ilanımızla birlikte 2 profesör, 2 doçent ve 3 doktor öğretim üyemiz olacak. Araştırma görevlilerimizden yüksek lisans ve doktorasını devam ettirenler var. Doktorasını bitiren arkadaşlarımıza da kadrolarını vereceğiz. Güçlü bir kadro ile hukuk eğitimine başlıyoruz.”

 

Konservatuvara da gelecek yıl öğrenci alacaklarını söyleyen Rektör Yıldız öğrencilerin bazı fakülte ve bölümleri tercih etmediğini, bunun sadece SCÜ’nün değil Anadolu’daki bütün üniversitelerin sorunu olduğunu vurguladı.

 

SCÜ’de 80 ülkeden 2600 civarında yabancı öğrencinin eğitim aldığını kaydeden Rektör Prof. Dr. Yıldız bu sayıyı gelecek yıl 4 bine çıkarmak istediklerini ifade etti.

 

Yeni Hastane 2023 Yılında Hizmete Girecek

 

İnşaatı devam eden Yeni Hastane ile ilgili de açıklamalarda bulunan Rektör Yıldız, “Hastane inşaatımız halen devam ediyor inşallah Eylül 2023’te yeni hastanemiz hizmete açılacak. Şu an hastanemizde omicron dolayısıyla bir yoğunluk sıkıntı yok. SGK’nın ameliyatlar için belirlediği ücretler var. Ameliyatlar belirlenen ücretten fazlaya mâl oluyor ama yine de hastalarımıza hizmet sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Basın toplantısı Rektör Prof. Dr. Yıldız’ın basın mensuplarının sorularını cevaplamasının ardından sona erdi.



Haber Tarihi : 07.01.2022

AYLARA GÖRE HABERLER