Cumhuriyet Teknokent’te Bilişim Teknolojileri Birimi Açıldı

 

Sivas Belediyesine bağlı Özbelsan A.Ş. bünyesinde, yazılım üretimi alanında faaliyet gösterecek olan Bilişim Teknolojileri Biriminin açılışı yapıldı.

 

Sivas Belediyesine bağlı Özbelsan A.Ş. bünyesinde, yazılım üretimi alanında faaliyet gösterecek olan Bilişim Teknolojileri Biriminin açılışı gerçekleştirildi. Cumhuriyet Teknokent binasının konferans salonunda düzenlenen programa Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ve beraberinde il protokolü katıldı.

 

 Konferans salonunda yapılan konuşmaların ardından Vali Ayhan ve Belediye Başkanı Bilgin, çalışmalarına devam eden öğrencileri ziyaret ederek açılış kurdelesini kesti.

 

Vali Salih Ayhan, açılış konuşmasında, "Özbelsan'a bakacak olursak şehrin çöpünü toplayan park ve bahçeleriyle ilgilenen belediye adına iş yapan bir kurum olarak biliyoruz. Ancak böyle vizyoner bir yaklaşım içinde bulunması bizi çok sevindirdi. Çağı iyi okumamız lazım. Tüm büyük insanların hayatlarını incelediğimizde dahi bunu görürüz. Türkiye'nin en büyük ihtiyaçlarından biri olan bilişim ve kodlama alanında kurum idarecileri tarafından ufuk açıcı bir çalışma yapılmasını takdire şayan buluyorum. Şehirde nitelikli istihdamın yetersiz olmasından kaynaklı yetişen gençlerimiz göç ederek memleketinde ne yazık ki kalmıyor. Ancak böylesi çalışmalar sayesinde istihdam alanında da başarılı olunacağından eminim." dedi.

 

Bilişim Teknolojileri Birimi ile gençlerin kapasitesini artırmayı hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de "Sivas için heyecan verici bir projenin açılışını yapmaktan mutluluk duyuyorum. Sürekli gelişen ve değişen dünya da bir pay sahibi olmak için bu gibi projelere desteği esirgememek gerekmektedir. Ülkemiz geçmişinden şimdiye kadar, gelişim ve ilerlemelerin bir yolu bulunarak önü kesilmiştir. Ancak günümüzde birçok teknolojik atılım içinde 'Ben de varım' diyen bir ülke haline geldik. Başta savunma sanayi olmak üzere birçok alanda söz sahibi olarak dünya sahnesine iddialı bir giriş yapıyoruz." diye konuştu.

 

Cumhuriyet Teknokent’in faaliyetlerine değinen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız “Cumhuriyet Teknokent Türkiye’de gelişim gösteren en iyi ikinci Teknokent ödülünü aldı. Bu yılda ödül bekliyoruz. Bünyesinde ki firmalar çok önemli işlere imza atıyorlar. Yeni açılan Özbelsan A.Ş. firmasına da hayırlı uğurlu olsun. Sivas’a çok önemli katma değer katacağından eminim.” ifadelerini kullandı.



Haber Tarihi : 08.02.2021

AYLARA GÖRE HABERLER