Rektörümüz Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Söyleşi Gerçekleştirdi

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde söyleşi gerçekleştirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Adını bildiğimiz birçok kişi ile İstanbul da tanışma imkânımız oldu. Üniversite okurken bir kulüp kurmuştuk. Edebiyat ve sanat kulübünde de çeşitli faaliyetlerde bulunduk. Kitap önemli, kitap okumak daha önemli. Üniversitede okurken bir karar vermiştim. Elimde sürekli iki kitap olacak, her gün 50 sayfa okumadan yatmayacağım ve bunu gerçekleştirdim. Temel eserlerden bir tanesi de hikâye ve şiir türünden sanat eserleridir. Bunu bir alışkanlık hâline getirmiştim, üniversite yıllarında çokça kitap okudum ve kitap yazmaya böyle başladım. Çünkü suyun taşması için kabın dolu olması gerekir. Okuyacaksınız ki yazasınız. Eğer yazma arzunuz, isteğiniz varsa kabiliyetiniz varsa çokça okumanız gerekir.” ifadelerine yer verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Tarih boyunca, Anadolu’ya geldiğimizden bu yana, Anadolu kapıları İslam’a açıldıktan sonra bizi bu topraklardan atmak için uğraşmışlardır ve hâlen de uğraşmaya devam ediyorlar. Tarih boyunca Anadolu batıdan doğuya seferlere katılmış. Örneğin Türkler Anadolu’ya geldikten sonra Haçlıların durumunu görürüz. Haçlıların gözü hâlâ Türk topraklarındadır” dedi.

Rektörümüzün konuşmasından sonra öğrenciler Kütüphaneler Haftası, kitap okuma ve yazarlık hakkında soru sordular ve okuldaki minik yazarların çıkardığı dergi ile gazete hediye ettiler.

Program sonrası İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız’a çiçek takdim etti. Program toplu fotoğraf çekinilmesinin ardından son buldu. 



Haber Tarihi : 30.03.2017

AYLARA GÖRE HABERLER