Gürün MYO’dan Endüstriyel Uygulama Mutfağı Projesi

Gürün MYO tarafından sunulan Endüstriyel Uygulama Mutfağı Projesi kabul edildi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gürün Meslek Yüksekokulu tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının 2021 Yatırım Programı DAP İdaresi Muhtelif Kültür Projesi kapsamında sunulan 250 bin TL bütçeli “Gürün Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Endüstriyel Uygulama Mutfağı Projesi” onaylandı.

Gürün MYO Müdürü Doç. Dr. Hidayet Takçı yaptığı açıklamada, “Proje kapsamında, Gürün Meslek Yüksekokulu Ek Binası giriş katında bulunan 65 metre karelik bir sınıf Endüstriyel Uygulama Mutfağına dönüştürülecektir. Mutfağın elektrik, içme suyu, atık su, doğalgaz hat ve bağlantıları ile birlikte çalışma tezgâhları, havalandırma sistemi, ocak ve fırınlar, bulaşık makinesi, buzdolabı, dondurucu vd. temel mutfak ekipmanları proje ile karşılanacaktır.” ifadesini kullandı.

Doç. Dr. Takçı; “Proje tamamlanınca Gürün Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri uygulama mutfağında endüstriyel mutfak uygulamalarını öğrenme şansı bulacaklardır.” dedi.

Haber Tarihi : 15.04.2021