Ortak Akılla Yarınlara 2018 Sivas Çalıştayı

Sivas´ın bugününün ve yarınının genel değerlendirmesi; ekonomik, sosyal, kültürel durumun istişaresi ve yol haritasının belirlenmesi amacıyla “Ortak Akılla Yarınlara 2018 Sivas Çalıştayı”nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. 


Sivas Valiliği Dr. Hasan Canpolat Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Hilmi Ataseven, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Salih Ayhan, güçlü bir altyapı ile ileriye daha emin adımlarla ilerlemeyi hedeflediklerini söyledi.

Sivas´ı kalkındırmak, geliştirmek bölge ve ülke ekonomisine olan katkısını artırmak için var güçleri ile çalıştıklarını ifade eden Vali Ayhan, “Türkiye´nin 2023, 2053, 2071 vizyonu kapsamında Sivas´ın bulunduğu konumdan çok daha iyi yerlere gelmesi ve hak ettiği atılım hamlelerinden nasibini alması bizler için çok elzemdir. Sivas´ın eğitimde, sağlıkta, ulaştırma hizmetlerinde, enerjide, teknolojide, tarımda, sanayide, ticarette, kentsel ve kırsal altyapı sektörlerinde geldiği nokta sevindiricidir ancak bu bizim için yeterli değildir. Bundan sonraki süreçte kalkınmanın ve gelişmenin yegâne yolu her alanda yerel ulusal ve uluslararası yatırımların Sivas´a çekilmesi ve girişimciye daha cazip hâle getirilmesidir.” dedi.
360 Katılımcı ile Gerçekleştirilecek

“Ortak Akılla Yarınlara 2018 Sivas Çalıştayı” ile birlikte hızlı karar alabilen ve doğru rota belirleyen dinamik bir yapının ortaya çıkacağının altını çizen Vali Ayhan, “Kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversite, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve kuruluşlarından belirlenen 360 katılımcı, 36 moderatör ile çalıştay 5 ana sektörde gerçekleşecektir. Kurulların görev alanları ile ilgili toplantı ve çalışmalara kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum ve özel sektör temsilcileri, akademisyenler, yerli ve yabancı uzmanlar ile fikri ve projesi olan Sivas´a katkı sağlamak isteyen herkes davet edilebilecektir. Sivas Valiliği web sitesinde çalıştaya yönelik soruların yer aldığı bilgi formu yer almaktadır. 17-21 Aralık tarihleri arasında açık olacak foruma Sivas´ta eğitimden turizme, kültür sanattan ekonomik kalkınmaya ve altyapıya yönelik görüş ve önerilerini sunmak isteyen herkes destek sunabilecektir. Bu hâliyle de çalıştayımız tüm Sivaslıları kucaklamakta ve fikirlerine önem vermekte ‘hep birlikte kafa yoralım´ vurgusunu bir kez daha ön plana çıkarmaktadır.” diye konuştu.

“Ortak Akılla Yarınlara 2018 Sivas Çalıştayı”nın sadece Sivas değil Türkiye için de çok önemli olduğuna vurgu yapan Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Hilmi Ataseven emeği geçenlere teşekkür etti.

Sivas açısından çok önemli bir değer olacak olan çalıştayda üniversitemizden kırkın üzerinde akademisyen moderatör olarak görev alacak ve ilimizde yapılması planlanan yatırımların kısa, orta ve uzun vadede hayata geçirilecek projeler belirlenecek.
 



Haber Tarihi : 18.12.2018

AYLARA GÖRE HABERLER