Tanınmış Televizyon Yapımcısı ve Tarihçi Koray Şerbetçi Üniversitemizde

Üniversitemiz İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nün düzenlediği “Televizyon’da Tarih Yapmak” konulu etkinliğe tanınmış Tv Yapımcısı ve Sunucu Koray Şerbetçi konuk oldu. Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sefer Darıcı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliğe akademik personel ve öğrenciler katıldı.

 

Televizyonda tarih içerikli bir yayın yapmanın püf noktalarından bahseden Şerbetçi, öğrencilere kamera arkasında yaşananları ve deneyimlerini aktardı. 

 

Tarihin multidisipliner bir açıdan ele alınması gerektiğinin altını çizen Şerbetçi, “Programlarımda farklı disiplinlerden hocalarımızı davet ederek tarihe farklı bakış açılarıyla yaklaşılmasınının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Televizyon programcılığının zorlu yönleri elbette var ve bunları süreç içerisinde yaşıyoruz. Hem halka, izleyiciye ilgi çekici şekilde sunmak hem de ekran kurallarına riayet ederek tarihi anlatmak zorundayız” dedi.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi’ndeki etkinliğe davet edilmesinden çok mutlu olduğunu ifade eden Koray Şerbetçi, öğrencilerin medyada kariyer gelişimine yönelik olarak da tavsiyelerde bulundu. 

 

Etkinliğin soru-cevap bölümünün ardından İletişim Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Murat Toksarı ve Dr. Öğr. Üyesi İsmail Demirbağ tarafından Koray Şerbetçi’ye teşekkür belgesi takdim edildi.
 



Haber Tarihi : 21.05.2022

AYLARA GÖRE HABERLER