Şarkışla Âşık Veysel MYO’da Türk Milliyetçiliğinin Temelleri Konferansı

Şarkışla Âşık Veysel Meslek Yüksekokulu tarafından “Türk Milliyetçiliğinin Temelleri” konulu konferans düzenlendi.

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Sivas Türk Ocakları Şube Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bozdoğan’ın konuşmacı olduğu konferansa Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Nevzat Balıkçıoğlu, akademisyenler, öğrenciler ve diğer davetliler katıldı.

Türk Milliyetçiliği bilincini tarihi gelişimi doğrultusunda anlatan Prof. Dr. Ahmet Bozdoğan, Türk milletinin tarih sahnesine çıkışı ile sözüne başlayarak Osmanlıcılık anlayışının 18. yüzyıl sonrasında siyasi ve toplumsal otoriteyi koruyamadığını söyledi.

Türk Milliyetçiliği perspektifinde siyasal akımın devam ettirildiğini belirten Prof. Dr. Bozdoğan, Türk Milliyetçiliğinin sevgi ve sadakat odaklı bir anlayışa sahip olduğunu, Türk milliyetçiliğinin özünün Batı’daki faşist milliyetçilik anlayışı ile paralellik göstermediğini ve millî kültürü esas aldığını ifade etti.

Haber Tarihi : 10.04.2019