Lisansüstü Öğrencilere Teşvik İkramiyesi

Üniversitemiz ile Sivas Ticaret Sanayi Odası (STSO) arasında eğitim iş birliği protokolü imzalandı.

Üniversite-Sanayi iş birliğini artırmak, ülke ekonomisine katkı sağlamak ve geleceğe yönelik adımlar atmak için kurumlar arası iş birliğine devam eden Üniversitemiz, lisansüstü öğrencilerimizin çalışmalarını değerlendirmek amacıyla STSO ile birlikte çalışma başlattı.

STSO Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, STSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken ile akademisyenler ve Oda çalışanları katıldı.

Protokol kapsamında, yapılan saha ön çalışmalarında daha etkin iş birliklerininsürdürülebilirliğinin sağlanabilmesi için problem toplama mekanizmalarının efektif kullanılması, sorunların sistematik eşleştirilmesi ve soruna yönelik tez çalışması yapanların ödüllendirilmesi gereksiniminden hareket edildi.

Bu bağlamda, STSO ve OSB üyelerinden toplanan problemler bir sanayi tez havuzunda toplanacak ve toplanan problemler Üniversitemiz Enstitü ve Araştırma Merkezlerindeki araştırmacılar ile eşleştirme yapılacak.

Lisansüstü eğitim alan bir öğrenci sanayi tez havuzundan bir problemi tez çalışması olarak seçtiğinde ve TSO’ya teşvik ikramiyesi için başvuru yaptığında TSO bünyesinde kurulacak bir komisyonun yapacağı değerlendirme sonucunda öğrenciye tez teşvik ikramiyesi verilecek.

Komisyon; TSO, OSB ve Üniversite Temsilcisinden oluşacak ve ilk yıl her bir tez en fazla 5 bin TL ile ödüllendirilecek olup ilk yıl için desteklenecek tez sayısı en fazla 10 olarak belirlendi.
 



Haber Tarihi : 09.09.2019

AYLARA GÖRE HABERLER