SCÜ’de Diş Tedavisinde Yeni Dönem

 

Diş Hekimliği Fakültesi klinikleri Kovid-19 salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında yenilenerek kliniklerde tek kişilik cam bölmeler oluşturuldu.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi kliniklerinde korona virüse karşı alınan önemler salgın başından beri en üst seviyede tutuluyor. Ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin aksamaması için kişisel koruyucu ekipmanlar ve kliniklerin dezenfeksiyonu olmak üzere korona virüse karşı her türlü önlemi alıyor.

 

Bu kapsamda, fakültedeki kliniklerde yenileme çalışmaları yapılarak cam bölmeler oluşturuldu. Geçtiğimiz yıl yapılan 43 cam bölmeye bu yıl 27 tane daha eklendi. Böylece hekim, yardımcı personel ve hasta sağlığına ilişkin risk en aza indirgenmiş oldu.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız fakültede yapılan çalışmaları inceleyerek Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu’ndan bilgi aldı. Rektör Yıldız’a Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hilmi Ataseven,  Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Genel Sekreter Prof. Dr. Kadir Özköse de eşlik etti.

 

İncelemenin ardından konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Yıldız salgınla birlikte geçtiğimiz yılın mart ayından itibaren hem Diş Hekimliği’inde hem de diğer ağız diş sağlığı birimlerinde hasta almanın aciller dışında durdurulduğunu hatırlatarak, “Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesinde hastalarımız için geçen yıl 43 tane cam bölme oluşturmuştuk. Hem bulaşmayı  önlemek için hem de hastanın ve doktorun sağlığını korumak için bunu yapmıştık. Bu sene 27 tane özel hasta muayene odası daha yaptık.” dedi.

 

Türkiye’ye Örnek Bir Çalışma

 

Türkiye’ye örnek bir çalışmanın ortaya konulduğunun altını çizen Rektör Yıldız konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:

 

“Sağlık açısından önemli hastalığın bulaşmasını önleyen burada öğrencilerimiz hastaları alıyorlar, bire bir ilgileniyorlar. Hastadan sonra dezenfekte ediliyor, havalandırılıyor. Yarım saatlik bir süre sonra tekrar yeni hasta alınıyor.  Bu açıdan Türkiye’ye örnek bir çalışma oldu. Hastalarımız gönül rahatlığıyla gelip  diş tedavilerini yaptırabilirler. Bu konuda dekanımıza ben teşekkür ediyorum Bu işte hizmet verenlere teşekkür ediyorum. Bu dönemde de diş tedavisinde birçok zorlukla karşılaşılıyor. Bu kabinleri yaptırdığımız için birçok şehirden hasta geliyor, bundan sonra daha da çok hastaya bakılabilecek Şehrimize ve üniversitemize hayırlı olsun.”



Haber Tarihi : 23.02.2021

AYLARA GÖRE HABERLER