“Eğitim Atlası” Programında SCÜ Konuşuldu

Eğitimci-Yazar Prof. Dr. Ahmet Akın’ın sunduğu “Eğitim Atlası” programında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) konuşuldu.

 

Akit TV’de yayınlanan programa katılan SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, açıklamalarda bulundu. Rektör Prof. Dr. Yıldız, “Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Sultanşehir Sivas’ta yer alan üniversitemiz 1974 yılında ülkemizin 13. üniversitesi olarak kurulmuştur. 1974 yılında Tıp Fakültesi ile eğitime başlayan üniversitemiz bünyesinde bugün 18 Fakülte, 4 Enstitü, 1 devlet konservatuvarı, 4 Yüksekokul, 14 Meslek Yüksekokulu’nun yer aldığı 2008 akademik personel, 3387 idari personeli ile 43.253 öğrenciye hizmet veren dev bir eğitim yuvasıdır.” diyerek üniversiteyi genel bir biçimde ifade etti. 

 

Üniversitenin imkânlarına değinen Rektör Yıldız, “ Üniversitemizde öğrencilerin eğitiminin yanı sıra kültürel ve sosyal etkinliklerde yer almalarını amaçlayan, ilgi alanlarına uygun etkinliklerde bulunmaları için doğa topluluklarından, sağlık kulüplerine kadar geniş bir yelpazede 100’ün üzerinde öğrenci kulüp ve topluluğu vardır. Aynı zamanda üniversitemiz, yeşil alanları, bisiklet yolları, kültür-sanat ve spor tesisleri, yemekhaneleri, kafeteryaları, bankaları, hastanesi, radyosu ile bir öğrencinin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilen bir yerleşke özelliğine de sahiptir. Yoğun geçen akademik dönem içerisinde renkli ve hareketli bir sosyal yaşam içinde öğrencilere imkânlar sunulmaktadır. Salonlarımızda ve kültür merkezlerimizde konser, tiyatro, sinema gösterimi gibi yapılan kültürel etkinliklerin yanı sıra sempozyum, konferans ve kongreler gibi çeşitli bilimsel etkinlikler de yapılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

 

YKS’ye giren öğrencilerin “Neden SCÜ’yü Seçmeleri Gerektiği” konusuna da değinen Prof. Dr. Yıldız “Öğrencilerimiz, eğitim kalitesinin yanında bilgiyi ve yeteneği geliştirip sergileyebileceği kültürel, sosyal ve sportif imkânlara sahip olacaklar. Yurt dışında eğitim almak isteyen öğrencilerimiz ise Erasmus Plus + Programı ve Mevlana Değişim Programı ile çeşitli ülkelere staj ve eğitim amaçlı gönderiliyorlar. Üniversitemizin “uluslararasılaşma” çalışmaları kapsamında yürüttüğü çalışmalar neticesinde şu an Üniversitemizde 81 ülkeden 2700 civarı öğrenci eğitim alıyor. Bu sayısı artırmaya yönelik çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca dünyanın en prestijli üniversite ranking kuruluşlarından Times Higher Education (THE) Genç Üniversiteler Sıralaması’nda Üniversitemiz 401+ sıralamasında yer aldı. Türkiye’deki üniversitelerden sadece 40’ının yer aldığı sıralamada SCÜ, en hızlı yükseliş gösteren üniversitelerden biri oldu. Asya Üniversiteler Sıralamasında ise 501+ sırada yer aldı. Türkiye’deki üniversitelerden sadece 66’sının yer aldığı sıralamada SCÜ, Türkiye’deki üniversiteler arasında 23-53 sırada yer aldı. (URAP) 2021-2022 Raporuna göre Üniversitemiz genel sıralamada 179 üniversite arasında 47’nci sıraya yükseldi. Nature Index’te ise 67’nci sıradan 23. sıraya yükseldi. Tüm bunların yanında barınma sorununun da olmadığı bir üniversite olan üniversitemizde yerleşke içerisinde ve şehir merkezinde, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait 10 bini kız, 4 bin 855’i erkek olmak üzere toplam 14 bin 855 öğrencinin barınabileceği yurtlar bulunmaktadır. Tabi Sivas’ın güvenli, ulaşım ağı iyi ve uygun fiyatlı bir şehir olduğunu da eklememiz gerekiyor. Öğrenci velilerimiz, hem şehrimize hem de üniversitemize gözü kapalı çocuklarını yollayabilirler.” dedi.

 

Program sonunda Rektör Yıldız, tüm sınava giren öğrencilere başarılar dileyip kendilerini SCÜ’de ağırlama temennisinde bulunarak sözlerini bitirdi.


 



Haber Tarihi : 18.06.2022

AYLARA GÖRE HABERLER