Rektörümüz ve Belediye Başkanımızdan Öğrencilere Çorba İkramı

Prof. Dr. Fuat Sezgin Merkezî Kütüphanemizde vize ve final sınav döneminde geleneksel hâle getirdiğimiz çorba ikramı başladı.

 

Üniversitemiz ve Belediyemiz iş birliğinde gerçekleştirilen ikrama Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın yanı sıra Genel Sekreter Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Duman katıldı.

 

Kütüphanede 17.00 ila 19.00 saatleri arasında yapılan çorba ikramında öğrencilerle bir araya gelen Başkan Bilgin ve Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız çorba ikramında bulundular.

 

Rektörümüz Yıldız konuya ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada, “2 yıldır vize ve final döneminde kütüphanemizde öğrencilerimize çorba ikramında bulunuyoruz. Kütüphanemiz 24 saat açık. Saat 17.00’de çorba, 22.00’de kahve, sabah 08.00’de de çay ve simit ikramında bulunuyoruz. Böylece öğrencilerimiz rahatça derslerini çalışıyorlar. Bu konuda da bize yardımcı olan kurumlar var. Bugünkü çorbayı Belediyemiz veriyor. Başkanımıza teşekkür ediyorum, öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.

 

Belediye Başkanı Bilgin ise, “Üniversitemiz şehrimizin en büyük değerlerinden bir tanesi. 60 bine yakın öğrencisi ve akademik kadrosuyla birlikte her açıdan şehrin önemli kurumları arasında. Öğrencilerimiz, Üniversitemizin dolayısıyla Sivas’ın misafirleri. Bize düşen de eğitimi her kademede desteklemek. Aslında burada yapmış olduğumuz farkındalık oluşturmak. Bunun manası da büyük-küçük demeden öğrencilerimizin hayatını kolaylaştırmak. Onların eğitimine küçük de olsa katkı sağlamak, iyi bir eğitim almalarını sağlamaya çalışmak. Bugünkü yapmış olduğumuz çorba ikramı da bunlardan bir tanesi. Afiyet olsun diyoruz, tüm öğrencilerimize finallerde başarılar diliyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 4’üncü sınıf öğrencisi Şadiye Palaoğlu, Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi veVeteriner Fakültesi son sınıf öğrencisi İsmail Yıldız da çorba ikramından duydukları memnuniyeti ifade ederek Rektörümüze ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

 

Başkan Bilgin ve Rektörümüz ikramın sonrasında çorba içip öğrencilerle sohbet ettiler.

 



Haber Tarihi : 31.12.2019

AYLARA GÖRE HABERLER