Mimarlık Öğrencilerimizin Projelerine Büyük ilgi

Mimarlık Öğrencilerimizin Fikir Projeleri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’a Sunulacak

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 4. sınıf öğrencilerinin Mimari Proje dersi kapsamında hazırladıkları Eski 4 Eylül Stadyumu alanının dönüşümü fikir projeleri, Sivas Kent Konseyi Heyeti tarafından Ankara’da yapılan ziyaretlerde sunuldu.

Mimarlık Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Uğur Tuztaşı'nın yürütücülüğünde hazırlanan fikir projeleri, Sivas Kent Konseyi Başkanı ve aynı zamanda Sivas Mimarlar Odası Başkanı Mimar Serdar İnce ve Sivas Kent Konseyi Heyeti tarafından stadyum alanının dönüştürülmesiyle ilgili fikir alışverişinde bulunmak üzere gerçekleştirilen görüşmelerde sunuldu.

Yaklaşık 10 öğrencimizin çalışması, heyetin yaptığı görüşmelerde sırasıyla Sayın Millî Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz’a, Sayın Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı Yalçın Topçu’ya ve Sivas Milletvekillerimize gösterilerek projeler hakkında bilgi verildi.

Bu ziyaretlerde öğrencilerimizin alanla ilgili ürettikleri fikirleri paylaşan Mimar Serdar İnce ve beraberindeki heyet, alanın bir meydana dönüştürülmesi konusunda yaptığı ziyaretler hakkında Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nazire Özgen Erdem ve Yrd. Doç. Dr. Uğur Tuztaşı’na bilgi vererek, ziyaretin olumlu yansımalarının olacağı inancında olduklarını belirtti. İnce, mimarlık öğrencilerinin fikirleriyle şehrin vizyonuna katkı koyacak böylesine önemli bir fikir projesinin içerisinde olmalarının gurur verici olduğunu ve Cumhuriyet Üniversitesine dolayısıyla Mimarlık Fakültesine bu noktadaki emeklerinden dolayı teşekkür etti. Mimar Serdar İnce bu alanın bir meydan fikri doğrultusunda geliştirilmesinin önemine vurgu yaparak, açık hava müzesi olarak değerlendirilebileceğini söyledi. Açık hava müzesi olarak kullanılacak bu alanda başta 15 Temmuz demokrasi mücadelesi olmak üzere, tarih süzgecimizden ders çıkaracağımız olayların yansıtılabileceği mekânlar düzenlenebileceğini, böylelikle gelecek nesillere aktarabilme noktasındaki öneminin altını çizdi. 1915 yılında Sivas Lisesinin mezun vermeyerek tüm öğrencilerinin Çanakkale’de şehit olduğunu, bu meydanda şehir hafızasında yer etmiş böylesine derin izlerin yansıtılmasını da önemine vurgu yapan İnce, bütün bu fikirleri, yaptıkları ziyaretler sırasında paylaştıklarını belirterek, Sayın Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı Yalçın Topçu’nun konuya sıcak baktığını ve Sayın Cumhurbaşkanımıza en kısa zamanda ileteceklerini söylediğini belirtti. İnce, bu doğrultuda inşallah bu değerli fikir projelerini yakın bir tarihte Köşk’te Sayın Cumhurbaşkanımıza sunma fırsatı yakalayacaklarını ifade etti. 



Haber Tarihi : 04.01.2017

AYLARA GÖRE HABERLER