Bilimsel Çalışmalara Verilen Destek Meyvelerini Veriyor

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, dünyanın en iyi bilimsel dergilerinden olan Nature grubu dâhilindeki dergilerde (Nature Index) 2021 yılında Türkiye içinde 67. sıradan 23. sıraya kadar yükseldi.

 

Söz konusu dergilerde toplam da 5 adet yayın yapan akademisyenlerimiz; Prof. Dr. Salih Cem İnan (Fen Fakültesi Fizik Bölümü), Prof. Dr. Murat Köksal (Teknoloji Fakültesi, Optik Mühendisliği), Prof. Dr. Halil İbrahim Ulusoy (Eczacılık Fakültesi) ve Dr. Öğr. Üyesi Songül Ulusoy'u (Sağlık Hizmetleri MYO), yaptıkları başarılı çalışmalar ile ülke genelinde adlarından söz ettiriyor.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Nature grubu dahilindeki dergilerde (Nature Index) 2021 yılında Türkiye içinde 67. sıradan 23. sıraya yükselmesinde büyük gayretleri olan akademisyenler ile öğle yemeğinde bir araya gelerek başarılarının devamını diledi.

 

Personel Yemekhanesi Protokol Yemek Salonu’nda düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Prof. Dr. Hakan Yekbaş ve Genel Sekreter Prof. Dr. Kadir Özköse katıldı.

 

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Çalışmalarda ve eğitimde bir şeyler yapmak için uğraştık. Önceliğimiz kurumsallıktı. Kurumsallıkla ilgili birçok çalışma yaptık. Bunları sizde biliyorsunuz. Üniversite belli bir kurumsallığa ulaştı ama bunun sonu yok. En mükemmele gitmemiz gerekiyor. İkinci dönemin başında da söylediğim şeylerden birisi şuydu: Bilimsel anlamda istediğimiz başarıyı elde edemedik. Eğitimde de bazı şeyler yapmamız gerekir, demiştik. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hakan Yekbaş hoca’ya bu konuda görev verdik. Zaten Proje Destek Ofisi Müdürü Prof. Dr. Kaan Şevki Kavak Hocam baştan beri sağ olsun bu gibi konularla uğraşıyor. Başında bulunduğu birim itibariyle hocalarımızla irtibatta. Yine bu Index’leri ve yeni projeleri takip ediyor. Hocalarımızı bilgilendiriyor. İşte yıllar önce attığınız tohumunun fidan olduğunu görüyorsunuz. Bu da güzel şey. Bilimsel anlamda yapılacak çalışmalarda destek olacağımızı söyledik. Sonuna kadar destek olacağız. Elbette marifet iltifata tabiidir. Sizler bu çalışmaları yaptınız. Bundan sonra da bu çalışmaları yapacaksınız ve diğer arkadaşlarınız da yapacak. Ben öncelikle sizlere teşekkür ediyorum. Rektör yardımcılarımıza teşekkür ediyorum. Genel Sekreterimize ve Kaan Hoca’ya teşekkür ediyorum. Bu başarıların devamını diliyorum.” dedi.

 

Prof. Dr. Salih Cem İnan yaptığı konuşmada, “Değerli rektörümüze vermiş oldukları destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonlar bizleri daha çok teşvik ediyor. Nature grubu dâhilindeki dergilerde Nature Index 2021 yılında yapılan yayımlarda üniversitemizin ismini yükseltmemiz bizlere gurur verdi. Başarı gösteren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Prof. Dr. Halil İbrahim Ulusoy, üniversite yönetimimize akademik başarıların destek ve teşviki konusunda gösterdiği bu iradeden dolayı hakikaten çok teşekkür etmek işitiyorum. Çünkü biz zaten uzun yıllardır, üniversitenin başarısı için hakikaten çalışan insanlarız; ama bunun takdir ve teşvikini bu dönem de çok daha bariz bir şeklide gördük. Bu bizim için şu anlamda çok önemli: ”Bizler hepimiz zaten bu çalışmaları hâlihazırda yapıyoruz ama şunu gördük ki, yaptığınız işin değerlendirilmesi, teşvik edilmesi, takdir edilmesi hakikaten sizin bu konudaki motivasyonunuzu çok daha fazla artırıyor. Verdiğiniz desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Prof. Dr. Murat Köksal, “Nature İndeks, çok uzun yıllardan beri dünyanın en önemli dergi grubu. Yani bu dergi grubunda muhtemelen her yıl verilen Nobel Ödülleri ile ilgili yayın yapılan dergilerin başında geliyor. Şunu da açık bir şekilde söyleyebilirim. Aslında Nature İndeks ’in şu anda birçok üniversitede ne olduğunu bilmeyen hocalar var. Ben kendi yayın yaptığım arkadaşlardan birisine dedim ki: ‘ Bu çok önemli bir dergi. Nature Index’ e giriyor. Burada yayınımız basıldı. Bu tür çalışmalar çok önemli. Bu tip ödüllerle çalışan hocalarımızı hem destekleme hem de teşvik etme anlamında bence çok önemli. Sizlere bu konudan ötürü destekleriniz için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Dr. Öğr. Üyesi Songül Ulusoy, ”Böyle bir organizasyonda bir araya gelmek beni çok mutlu etti. Öz güvenim geldi. Çok zor zamanlarda İtalya‘ya gittim. İyi ki de gittim insan konforunu bozmadan bir şey elde edemiyor. Oraya kendimi kabul ettirmek tabi ki de kolay olmadı. Onlarla birlikte aynı ortamda bulunmak, onları anlamaya çalışmak benim için büyük bir dönüm noktası oldu. Yeni bir vizyon kazandık ve çalışmalarımız devam edecek. Bu işin üstesinden geleceğimizi düşünüyorum. Umarım bu her zaman Index’te sabit bir şekilde kalırız. Üniversitemiz belirli üniversiteler arasına girdi, başarı olacağı zaman saygınlıkta olacağına inanıyorum. Herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İlk defa bu şekilde davet ediliyorum. Bana böyle bir imkân verdiğiniz için çok teşekkür ederim.” dedi.

 

Program sonrası Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Prof. Dr. Hakan Yekbaş ve Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Kadir Özköse, dereceye giren akademisyenlere teşekkür belgesi ve hediye verdi.



Haber Tarihi : 30.06.2021

AYLARA GÖRE HABERLER