Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Mesajı

Aziz milletimiz, vatan bildiğimiz bu toprakları aynı zamanda namusu bilmiş ve korumak için her türlü fedakârlığı yapmaktan çekinmemiştir. Bizi biz yapan değerlere sımsıkı sarılarak geleceğini inşa etmiş, birlik ve beraberliğin, kardeşliğin en güzel örneğini tüm insanlığa göstermiştir.

 

Devletin ve milletin bekası söz konusu olduğunda tüm zorluklara göğüs geren necip milletimiz, Malazgirt’te, Çanakkale'de olduğu gibi bağımsızlığına zarar vermek isteyenlere karşı durmayı her zaman bilmiştir. 15 Temmuz gecesi kendisini tankların önüne siper eden ruhla, Çanakkale'de 215 kiloluk top mermisini kaldıran ruh aynı ruhtur. Bu ruh, 15 Temmuz gecesi, bağımsızlığına ve özgürlüğüne kastedenlere karşı dimdik ayakta durmuş ve tüm dünyaya Türk milletinin gücünü bir kez daha göstermiştir.

 

15 Temmuz gecesi hainlere karşı devletinin yanında olan tüm milletimiz yekvücut ve şairin "İleri atılıp sellercesine / Göğsünden vurulup tam ercesine" dizelerini ispat ederek demokrasimizi ve özgürlüğümüzü kahramanca savunmuştur.

 

Fethullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişimi, milletin darbe heveslilerine verdiği en büyük ders olarak, bu şanlı tarihimizde yerini almıştır. Birlik ve beraberliğini, kardeşliğini, dayanışma ruhunu ilelebet sürdüren bir Türkiye güçlenerek yarınlara güvenle bakacaktır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nü kutluyorum.  Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.



Haber Tarihi : 14.07.2022

AYLARA GÖRE HABERLER