Mühendislik Fakültesi UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Genel Kurul Üyeliğine Seçildi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin (SCÜ) Mühendislik Fakültesi 2022-2026 yılları arasında görev yapacak olan UNESCO Türkiye Millî Komisyonu (UTMK) 29’uncu Dönem Genel Kurul Üyeliğine seçildi.

 

Eğitim, bilim, kültür ve iletişim alanlarında çalışmalar yapmak ve desteklemek amacıyla 1949 yılında kurulan ve en eski millî komisyonlardan biri olan UTMK 29’uncu Dönem Genel Kurul Üyeliğine seçilen Mühendislik Fakültesi yükseköğretim kurumları temel bilimler kategorisinde seçilen beş üniversite arasında yer alıyor.

 

UTMK Jeopark ve Jeolojik Miras grubu üyeliğine yeniden seçilen Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nazire Özgen Erdem konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Prof. Dr. Erdem, “UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Yönetmeliği 9. Maddesi gereğince UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Genel Kurulu; Hükümet temsilcileri; eğitim, bilim, kültür ve iletişim konularıyla ilgili resmi ve özel kurum ve kuruluşların temsilcileri ile bu alanlarda tanınmış kişilerden oluşmaktadır. Genel Kurul üyeleri, UNESCO’nun çalışma alanına giren eğitim, temel bilimler, insan ve toplum bilimleri, kültür ve iletişim konuları göz önünde bulundurularak 4 yılda bir yapılan seçimle belirlenir.” dedi.

 

Konuşmasının sonunda Erdem, “UTMK 28. Dönem Genel Kurulunda yapılan seçimlerde Mühendislik Fakültemiz, UNESCO’nun ilgi alanlarına giren konularda doğrudan hizmet veriyor olması sebebiyle 2022-2026 yılları arasında görev yapacak olan UNESCO Türkiye Milli Komisyonu 29. Dönem Genel Kurulu’na seçilmiş bulunmaktadır.” cümlelerine yer verdi.
 



Haber Tarihi : 06.07.2022

AYLARA GÖRE HABERLER