Prof. Dr. Tatar’a TÜBİTAK’tan Görev

Üniversitemizin bilimsel düzeyini yükseltmek doğrultusunda çalışmalarına devam eden akademisyenlerimiz ülkemizin bilimsel ve teknolojik çalışmalarını yürüten kurum ve kuruluşlar tarafından görevlendiriliyor.


Bu bağlamda, Akademisyenimiz Prof. Dr. Orhan Tatar TÜBİTAK tarafından görevlendirildi.


Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Tatar TÜBİTAK Başkanlığı tarafından, Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı Akademik Dergiler Müdürlüğü'nce yayımlanan Türk Yerbilimleri Dergisi'nin Başeditörü olarak 2 yıl süreyle görevlendirildi.


Turkish Journal of Earth Sciences dergisi ülkemizin Science Citation Index (SCI) tarafından taranan sayılı dergilerinden birisi olup yerbilimleri alanında ise SCI'ya giren tek dergi olma özelliği taşıyor. TÜBİTAK tarafından yılda 6 sayı olarak İngilizce yayımlanıyor.


Prof. Tatar aynı zamanda 1947 yılından bu yana kesintisiz olarak yayımlanan ülkemizin en eski yerbilimleri dergisi olan ve Emerging Sources Citation Index (ESCI) tarafından taranan Türkiye Jeoloji Bülteni’nin de editörlük görevini 2011 yılından bu yana sürdürmektedir.


Derginin web sayfasına http://journals.tubitak.gov.tr/earth/index.htm



Haber Tarihi : 14.12.2018

AYLARA GÖRE HABERLER