Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız'ın Regâib Kandili Mesajı

Regâib, rağbet olunan, rağbetle istenilen şeyler, bol hediyeler anlamlarına gelmektedir. Kamerî aylardan Recep ayının ilk perşembe gününü cuma gecesine bağlayan vaktin, adı olan Regâib Gecesi, İslam kültüründe idrak edilen mübarek gecelerden biridir. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamber’in ana rahmine bu gecede düştüğüne inanılması, yine bu gecede Allah’ın kullarına pek çok ihsanda bulunacağına inanılması ve Regâib Gecesi’nin, 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerifin müjdecisi olarak görülmesi Leyle-i Regâib’i mübarek kılan belli başlı âmillerdendir.

 

Milletçe, rahmet iklimi ve huzurun mevsimi olan üç aylara ulaşmanın sevincini yaşamaktayız. Mübarek üç aylar içerisinde, Allah katında çok müstesna olan kandil geceleri vardır. O gecelerden biri; Regâip Kandili’dir.

 

Kulluk bilincini kuşanarak huzuruna varacağımız Yüce Yaratıcıya bizi kandiller zincirinin ilk halkası olan Regâip Kandili’ne ulaştırdığı için hamd u senalar olsun.

 

Regâip Kandili’nin tüm insanlığa barış ve huzurlar getirmesini; birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz eder; tüm İslam âleminin Regâip Kandili’ni tebrik ederim.

 



Haber Tarihi : 03.02.2022

AYLARA GÖRE HABERLER