İşitme Engelli Ailelerin Çocuklarına Eğitim Desteği

Üniversitemiz ve Sivas Belediyesi iş birliği ile işitme engelli ailelerin çocuklarına yönelik olarak geçen yıl başlatılan ve Türkiye’de bir ilk olan eğitim desteği bu yıl da devam ediyor.

Ailesi işitme engelli olup kendileri işitme engelli olmayan çocuklar okuldan eve geldiklerinde ders çalışma ve ödevlerini yapma konusunda sıkıntı yaşıyorlardı. Bu sorunu çözmek amacıyla Üniversitemiz ve Sivas Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan proje kapsamında Cumartesi günleri Üniversitemizde yüksek lisans yapan, çocukların derslerine ve ödevlerine yardımcı olacaklar.

Konu ile ilgili açıklama yapan Üniversitemiz CENGEL Sorumlusu Prof. Dr. Recep Toparlı, “Engellilere destek konusunda Belediyemiz ve Üniversitemiz artık birlikte hareket ediyor. İşitme engelli bir ailenin işitme engelli olmayan yavrularına hizmet etmek için buradayız. Bunlara CODA (Children Of Deaf Adults) deniyor. Ben bu kısaltmaya Türkçe karşılık olarak Rehbercik kelimesini buldum. Bu çocuklar benim nazarımda çok önemli. Bunlar hayatları boyunca anne ve babalarına rehberlik yapacaklar. Bu yavrularımız akşam eve geldiklerinde ders çalışabilme açısından sıkıntı çekiyorlardı. Sağ olsunlar, Belediyemizle birlikte bu yeri temin ettik ve Üniversitemizden iki yüksek lisans öğrencimizle cumartesi günleri bu çok değerli çocuklarımızın derslerine ve ödevlerine yardımcı olacağız. Belediyemizle hizmetlerimizi ortaklaşa sürdürmeye devam edeceğiz. Bizlere bu imkânı sağlayan Belediye Başkanımız Sami Aydın ile Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a çok teşekkür ediyorum.’’ dedi.



Haber Tarihi : 09.10.2017

AYLARA GÖRE HABERLER