Çağdaş Dünyada Müslümanların Yeri Çalıştayı Düzenlendi

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Başkanlığı ve Dünya Müslüman Âlimler Birliği tarafından İslamabad Lahor Üniversitesi ev sahipliğinde, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın da katılımı ile "Çağdaş Dünyada Müslümanların Yeri" çalıştayı düzenlendi.

Çalıştaya Pakistan Eğitim Bakanı Bali Ur Rehaman, Pakistan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi İ. Mustafa Yurdakul, Uluslararası Üniversiteler Konseyi Kurucu Başkan ve İcra Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Uluslararası Üniversiteler Konseyi İcra ve Yönetim Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Mahmut Doğru, Uluslararası Üniversiteler Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Genel Sekreter Prof. Dr. İrfan Aslan, Mardin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Muş Alpaslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Lahor Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Awais Raoof’un yanı sıra farklı ülkelerden çok sayıda bilim adamı katıldı.

Çalıştay kapsamında yapılan panellerde Uluslararası Üniversiteler Konseyi’ne bağlı rektörlerle katılımcılar, sosyolojik yaşamda Müslümanların yaşadığı değişim ve dönüşümde çağdaş dünyadaki yeri ve kayıplarını tartıştı. Panelist rektör ve katılımcılar düşünce ve fikirlerini belirten raporlarını çalıştay başkanlığına sunarak çalıştay bildirisinin ana temasını oluşturdular.

İslamabad'da yapılan toplantılar sonrasında, Uluslararası Üniversiteler Konseyi ve Dünya Müslüman Âlimler Birliği heyeti Lahor'a geçerek Pencap Eyaleti Yüksek Öğretim Bakanının da katıldığı geniş kapsamlı bir toplantı düzenledi.

 



Haber Tarihi : 06.02.2018

AYLARA GÖRE HABERLER