SHMYO Öğrencilerine İleri Kardiyak Yaşam Desteği Simülasyon Eğitimi Verildi

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı, müfredatında yer alan teorik derslerin yanı sıra, uygulamalı eğitimlerle de, geleceğin bilgi birikimi ve donanım sahibi acil tıp teknisyenlerini yetiştirme misyonunu başarıyla sürdürüyor.

Bu kapsamda, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Sivas İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile İlk ve Acil Yardım Programı Danışmanı, Dr. Öğr. Gör. Pelin Çelik ve İleri Kardiyak Yaşam Desteği Uygulamaları Dersi Sorumlusu, Dr. Öğr. Üyesi Şimşek Çelik’in koordinasyonunda,  22 Kasım- 3 Aralık 2021 tarihleri arasında 2.sınıf öğrencilerine, Sivas Sağlık İl Müdürlüğü Hekim Evi Eğitim Merkezinde,  “Senaryo Temelli İleri Kardiyak Yaşam Desteği Simülasyon Uygulaması” eğitimi verildi.

Eğitimde, Sivas İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Rüstem Hasbek ve Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu S. M. Hakan Gülümser de hazır bulundu.

Eğitim sonunda, katılımcı öğrencilere İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, sertifika verildi.

Haber Tarihi : 16.12.2021