“Cumhuriyetin 96’ncı Yılında Cumhuriyet Sergisi” 

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96’ncı yılı münasebetiyle Eğitim Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü bünyesinde faaliyet gösteren Sanat ve Tasarım Kulübü ile Kültür Sanat Kulübü iş birliğiyle “Cumhuriyet Sergisi” düzenlendi.

 

Üniversitemiz Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen sergide 25 eser sanatseverlerle buluştu.

 

Sergiyle ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Şükran Bulut, “Cumhuriyetin 96’ncı yıldönümü dolayısıyla böyle bir sergi düzenledik. Toplam 25 tane çalışmadan oluşan bu serginin anlamı çok büyük ve çok değerli içerik barınıyor. Çalışmalar kâğıt üzerine akrilik, sulu boya, pastel boya, kuru boya ve kara kalem teknikleriyle çalışıldı. Farklı sınıflardan öğrencilerimizin çalışmaları yer almakta.” dedi.

 

Sanat ve Tasarım Kulübü Başkanı 3’üncü sınıf öğrencisi Ece Akgün, “Karışık tekniklerde çalışmamız var. Yağlı boya, sulu boya, akrilik tarzında. Arkadaşlarımızın çalışmalarını sergiledik.” diye konuştu.

 

Kültür ve Sanat Kulübü Başkanı Fevzi Batuhan Şahiner, “Sergimizin amacı Cumhuriyetimizin 96’ncı yıldönümü olması ve Atatürk’ümüzün ebediyete intikal edişinin 81’inci yıldönümü sebebiyle bu sergiyi açmış bulunuyoruz. Biz de iki kulüp ile destek vererek bu çalışmaları çıkardık. Biz müzik kısmını aldık arkadaşlarımız resim kısmını aldı.” ifadelerini kullandı.



Haber Tarihi : 13.11.2019

AYLARA GÖRE HABERLER