Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

 

Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal’in Samsun'dan başlattığı özgürlük hareketi, tüm yurt sathına yayılmış, milletimizin kararlılığı ve bağımsızlığına olan aşkı vesilesiyle Kurtuluş Savaşı kazanılmıştır.

 

Aziz vatanımıza göz diken işgalci devletleri topraklarımızdan kovmak için büyük bedeller ödenmiş, her türlü zorluğa ve sıkıntıya göğüs gerilerek kurulan Cumhuriyetimiz gençliğe emanet edilmiştir.

 

Sevgili gençler, şehitlerimizin canları pahasına savundukları vatanımız üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti ceddimizin sizlere hem hediyesi hem de emanetidir. Sizlerin, aklın yol göstericiliğinde en iyi şekilde yetişmeniz, nitelikli bir eğitim almanız en önemli amacımızdır.

 

Başarı için en önemli ölçüt, kendinize inanmanız ve bu doğrultuda çalışmanızdır. Sizler, daima büyük düşünen bir milletin fertlerisiniz. Omuzlarınızın üstünde duran bu mukaddes sorumluluk sizleri çalışmak ve başarmak adına daha çok motive edecektir. Bilginin güç olarak addedildiği bir dünyada vatanımız ve milletimiz için çalışmaktan geri durmayacağınıza eminim. Sizlere güvenimiz sonsuzdur.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bağımsızlık uğrunda can veren şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.

 

                                                                   Prof. Dr. Alim Yıldız-Rektör



Haber Tarihi : 17.05.2020

AYLARA GÖRE HABERLER