Proje Destek Ofisi İİBF Öğrencilerimize Finans Dünyasının Kapısını Aralıyor

 

Özel bir bankanın İş Yatırım Menkul Değerler AŞ ile Üniversitemiz arasında “TradeMaster Kampüste” projesi imzalandı.

İmzalanan sözleşmeyle ekonomi ve finansla ilgilenen öğretim üyesi ve öğrencilerimize yeni ve güncel uygulama fırsatları sunacak.

Projede öncelikle teorik bilgilerin pratik uygulamayla birleşmesini sağlamak amacıyla belirlenen derslerde, İş Yatırım bünyesinde görev yapan uzmanlar bu merkezlerde öğrencilerle bir araya gelerek finansal piyasalardaki tecrübelerini paylaşacaklar. Uzmanlar, gerçek dünyada portföylerin nasıl oluşturulduğundan, açıklanan ekonomik verilerin nasıl yorumlandığına ve bunu takiben yatırım kararlarının nasıl etkilendiğine kadar geniş bir yelpazede bilgi birikimlerini paylaşacak. Böylece öğrencilerimiz okul döneminde Yatırım Bankacılığı ile tanışacak ve mezuniyetlerinden sonra sektöre hazırlanmış olacaklar.

Öğrenciler Finans Dünyasının Kapısını Aralayacaklar


Özellikle öğrencilerimizin finans ve ekonomi derslerinde uygulama yapma fırsatı sunan “TradeMaster Kampüste” projesi kapsamında, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binası içerisinde üniversiteyle beraber karar verilen alanda ayrı bir birim oluşturulacak. Bu alanda öğrencilerin kullanımı için TradeMaster ürünlerinin yüklü olduğu bilgisayarlar, ulusal haber kanallarındaki finans programlarının takibi için televizyon yayını, okuma alanı gibi özellikleri olan “TradeCenter” isimli laboratuvar oluşturulacak. Burada, TradeMaster ürün grubu aracılığıyla sunulan piyasa verileriyle kullanıcıların işlem yapmalarının sağlanmasının ötesinde veriler üzerine çözümleme ve araştırma yapmalarının da önü açılmış olacak. Kullanıma açılan bu programlar ve sanal işlem olanaklarının üniversite bünyesinde verilmekte olan derslerle bütünleşmesi öğrencilere gerçek finans dünyasının kapılarını aralayacak.

Üniversiteler Arası Yarışmalar Düzenlenecek

Kasım-Aralık ayları içerisinde tam olarak gerçekleşmesi öngörülen proje ile hem öğrencilerin piyasaya olan ilgisinin artırılması hem de eğitimlerinde edindikleri teorik bilgilerin pratikle verimli bir şekilde birleştirilmesi amacıyla proje kapsamında yer alan diğer üniversiteler arasında düzenlenen yarışmalarda başarılı olanlara ödüller sunulacak.

Üç yıl sürecek olan projenin üniversitemizdeki ayağı Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı tarafından yürütülecek.

Projeyle ilgili ayrıntılı bilgiye aşağıdaki linklerden ulaşılabilir.

 

http://www.trademaster.com.tr/trademaster/trademaster-kampues/trademaster-kampueste.aspx

 

http://www.trademaster.com.tr/trademaster/trademaster-kampues/ueniversiteler.aspx



Haber Tarihi : 13.11.2017

AYLARA GÖRE HABERLER