Yeni Stadyum İnşaatı Devam Ediyor

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, yapımı devam eden yeni stadyum hakkında özel açıklamalarda bulundu.

Rektörümüz Yıldız, stadın seyir zevkinin çok yüksek olacağını söyledi.

Yapımı devam eden stadyumun bitimine az kaldığını söyleyen Rektörümüz, yakın zamanda Üniversitemizin çok güzel bir spor alanına daha kavuşacağını anlattı.

Üniversitemizde futbol, basketbol, voleybol, tenis alanları başta olmak üzere sporun bütün dallarına yönelik alanların bulunduğunu belirterek, “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na bağlı 500 kişilik spor salonumuz var. Bu salonun içerisinde 1 atletizm salonu, 1 jimnastik salonu, 1 dans salonu, 1 performans testleri salonu yer alıyor. Aynı zamanda Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı 1 kapalı yarı olimpik yüzme havuzu, Cumhuriyet Spor Salonu ve Taha Akgül Spor Salonu olmak üzere 2 adet spor salonu, 5 tane açık tenis kortu, 1 adet çim futbol sahası, 2 tane açık halı saha, 1 tane açık basketbol ve voleybol sahası, 2 tane kapalı tenis kortu ve 1 tane de kapalı halı saha bulunuyor.” dedi.

Yapımı devam eden yeni stadyumun teknik özellikleri ve maliyeti gibi konularda bilgi veren Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Yeni stadyumumuzun ışıklandırmaları mevcut. 7.885 metrekarelik alana sahip olan stadyumun maliyeti yaklaşık 1 milyon TL. 14 Temmuz 2017 tarihinde başlamıştık, 2017 Aralık ayının sonuna doğru bitirmeyi planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yeni stadyum bittiğinde öğrencilerimizin spor yapabilecekleri alanların artacağını sözlerine ekleyen Rektörümüz, “Amacımız spora ve sporcuya yatırım yaparak hem Üniversitemizin hem Sivas’ın geçmişte olduğu gibi bugün de spor alanında adını ülke ve dünya çapında duyurmak. Bunun için çalışıyoruz.” diye konuştu.



Haber Tarihi : 09.11.2017

AYLARA GÖRE HABERLER