Üniversitemizden Koro Konserleri

Öğrencilerimize sahne tecrübesi kazandırmak, dünya müziği repertuvarını tanıtmak, dinleyici kitlesine dünya müziği eserlerini öğrenci yorumlarıyla sunmak amacıyla Öğr. Gör. Vügar Hüseynov tarafından Zeki Ün Dinleti Salonu’nda koro konseri düzenlendi. Konserde Prof. Dr. Lale Hüseyinova da koroya piyano ile eşlik etti.

Flütte İlayda Beyhan, Raşit Mahiroğulları, piyanoda Murat Çetinkaya, M. Reşat Altundağ, İlayda Yılmaz, klarnette Berşan Eker ve saksafonda Ahmet Metin Arslan yer aldığı konserde; Jean Paul Égide Martini’nin “Romans”, Isaac Albéniz’in “Tango”, Georg Philipp Telemann’ın “Menuet”, Fikret Amirov’un “Aşıksayağı”, “Vals”, Elmira Nezirova’nın “Azerbaycan Melodisi”, Tofig Guliyev’in “Gaytağı” eserleri seslendirildi.

Yine Öğr. Gör. Vügar Hüseynov tarafından hazırlanan akademisyenlerle öğrencilerin katıldığı ikinci konserde ise polifonik koro eserler dinleyicilerle buluştu.

İkinci konserde ünlü Alman bestecisi J. S. Bach'ın "Huzur", "Her Şey Ölümlüdür", Azerbaycan bestecisi ve pedagogu Nazim Aliverdibeyov'un "Gül Bahçeler", H.İsaak'ın "Madrigal" (Gurbet), Zottel Marsch, "Dertli Kaval", "Develioğlu", "Çamdan Sakız Akıyor" gibi eserler seslendirildi.

Haber Tarihi : 21.05.2019