Üniversite Öğrencilerine SESOB Desteği

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Üniversitemiz ile iş birliği yaparak öğrencilere destek sağlandığını söyledi. Cumhuriyet Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerin lokantalardan, pastanelerden, erkek ve kadın berberlerden indirimli faydalanmaları için Üniversite yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonrasında ilgili meslek odalarıyla toplantı yaparak bu kararı aldıklarını vurgulayan Köksal, alınan karar sonrasında % 15’lik indirim sağladıklarını ifade etti.
 
Sesob’da basın toplantısı düzenleyerek Üniversitemizin Sivas ve esnaf için çok önemli olduğunu vurgulayan Köksal, “Cumhuriyet Üniversitemizde eğitim gören ve ilimizin ekonomisine büyük katkı sağlayan Üniversite öğrencilerimize destek vermek amacıyla bir çalışma başlatmış bulunuyoruz. Üniversite şehrimizin aynasıdır. İlimizin gelişmesine ve tanıtılmasına önemli katkılar sağlamaktadır Üniversite yetkilileri ve oda başkanlarımızla yaptığımız toplantı neticesinde öğrencilerimizin daha çok ihtiyaçlarını karşıladıkları alanlarda %15’lik bir indirim yaparak az da olsa onlara destek olmaya gayret gösterdik. Zor şartlara ve imkânsızlıklara rağmen üniversite eğimini tamamlamak isteyen öğrencilerimize ne yapsak azdır. Sivaslılar ve esnaf teşkilatı olarak üniversite öğrencilerimizi seviyoruz.”dedi.
 
SESOB Başkanı Beşir Köksal, projeye destek veren ve öncülük eden Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı’ya, indirime destek olan Kahveciler Esnaf Odası yönetimine, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ömer Şeker’e, Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül’e, Lokantacılar ve Kebapçılar Odası Başkanı Nazmı Yiğit’e, yönetim kurulu üyelerine ve esnafına teşekkür etti.
 
Köksal, indirim kartlarının Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından bastırıldığını ve bağlı bulunduğu odalar aracılığı ile esnaflara dağıtılacağını sözlerine ekledi.
 
Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı ise üniversitenin şehrin kalbi ve sesi olduğunu belirterek, Sivaslıların misafirperver olduğunu söyledi. Yıllardır üniversite ile şehir arasında bir kopukluktan bahsedildiğini, üniversitenin şehre, Sivas’ın da üniversiteye sahip çıkmadığının iddia edildiğini vurguladı. Prof. Dr. Toparlı, amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Toparlı, “Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile yaptığımız çalışmalar neticesinde öğrencilerimize %15’lik bir indirim sağlamış bulunuyoruz. Öğrencimize yapılan %15’lik indirim esnafımızın kendi kesesinden üniversiteye bağış yapmasıdır. Üniversite öğrencisi gittiği yerlerde Sivas’ı anlatacak. Bu indirimleri sağlamak üzeze çalışmaya devam edeceğiz. Öğrencilerimiz bu durumdan memnun olacaktır. Bu indirim kartını asan esnafımız öğrencilerimize gereken ilgiyi de gösterecektir. Esnafımızın kazançlarından fedakârlık yapmasını, Sivas’ta Üniversite ile şehir iş birliğinin ilk adımı olarak görüyoruz. Ne yapıyorsak öğrencilerimiz için yapıyoruz. Öğrencilerimize indirim yapılmasında öncülük eden SESOB Başkanımız Beşir Köksal ile oda başkanlarına teşekkür ediyoruz.”diye konuştu.



Haber Tarihi : 28.09.2016

AYLARA GÖRE HABERLER