Yiğido-AGV Takımı TEKNOFEST 2026’da Türkiye İkincisi Oldu

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan Yiğido-AGV Takımı, TEKNOFEST 2026 kapsamında düzenlenen Sanayide Robotik Uygulamalar Yarışması’nda Türkiye ikinciliği elde etti.

 

18-20 Eylül 2026 tarihlerinde Diyarbakır’da gerçekleştirilen TEKNOFEST 2026 finalinde, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 30 takım geliştirdikleri robotik sistemleri jüriye sundu. Yiğido-AGV Takımı, sanayide kullanılmak üzere geliştirdiği otonom yönlendirmeli araç projesiyle dereceye girdi.

 

Fabrika ve depolarda malzeme taşıma süreçlerinde kullanılmak üzere geliştirilen araç, belirlenen güzergâhlar üzerinde otonom olarak hareket edebiliyor. Tasarım, elektronik ve yazılım çalışmaları takım üyeleri tarafından gerçekleştirilen proje, final etabında jüriye uygulamalı olarak sunuldu.

 

Beş Yıl Üst Üste Derece

 

TEKNOFEST yolculuğuna 2022 yılında başlayan Yiğido-AGV Takımı, ilk yılında Türkiye birinciliği elde ederken; 2023 yılında üçüncülük, 2024 yılında dördüncülük ve 2025 yılında ikincilik başarısı gösterdi. Takım, 2026 yılında elde ettiği Türkiye ikinciliği ile TEKNOFEST’te beş yıl üst üste dereceye girme başarısını sürdürdü.

 

Bu istikrarlı başarıda, takımın farklı yıllarda yürüttüğü çalışmaların yanı sıra öğrencilerin ve danışman akademisyenin katkısı da önemli rol oynuyor. Prof. Dr. Ahmet Gürkan Yüksek danışmanlığındaki Yiğido-AGV Takımı; Adil Nas, Ebrar Kılıç, Edanur Dilara Mandacı ve Esra Şimşek’ten oluşuyor.

 

Farklı yıllarda geliştirdikleri projelerle TEKNOFEST’te mücadele eden takım, öğrencilerin akademik bilgi ve becerilerini uygulamaya dönüştürmelerine katkı sağlarken, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin teknoloji ve yenilik odaklı çalışmalarına da katkı sunuyor.

 

Bizler de Sivas Cumhuriyet Üniversitesi olarak öğrencilerimizin bilim, teknoloji ve inovasyon alanlarındaki çalışmalarını desteklemeye ve başarılarını artırarak sürdürmelerine katkı sunmaya devam edeceğiz. Bu önemli başarıda emeği geçen öğrencilerimizi, danışman akademisyenimizi ve takımımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

 



Haber Tarihi : 26.09.2026

AYLARA GÖRE HABERLER