Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Bağımsızlık inancımızı, hür yaşama kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ilân ettiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümünde, millet olarak hep birlikte bu günü kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız.

 

Kurtuluş Savaşı'nın ilk dönemlerinde, zor şartlar ve her türlü imkânsızlıklar içerisinde tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, kahraman milletimizin azim ve kararlılığı ile 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi neticesinde zaferle taçlanmıştır. Bu zafer aziz milletimizin hiçbir zillet ve esareti kabul etmeyeceği, bağımsızlığını ve hür yaşama iradesini hiçbir surette terk etmeyeceğini tüm cihana haykırdığı günün adıdır.

 

Milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğini hedef alanlar binlerce yıllık güçlü devlet geleneğimiz ve milletimizin karakterinde mündemiç olan bağımsızlık aşkının karşısında duramayacak ve asil milletimiz güçlü adımlarla hedeflerine emin adımlarla yürümeye devam edecektir.

 

30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyor, aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.        



Haber Tarihi : 29.08.2022

AYLARA GÖRE HABERLER