Öğrenci Dekanlığı Açılış Töreni Yapıldı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde (SCÜ) Öğrenci Dekanlığının açılış töreni yapıldı.

 

Yerleşke içerisinde bulunan Enstitüler Binası 1.katta faaliyete başlayan Öğrenci Dekanlığının açılışına, SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ünal Kılıç ve Prof. Dr. Hakan Yekbaş; Genel Sekreter Prof. Dr. Kadir Özköse, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Enis Baha Biçer, Öğrenci Dekanı Prof. Dr. Fatih Karakuş, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel katıldı.

 

Açılışta yaptığı konuşmada Rektör Prof. Dr. Yıldız, “2022 yılında Senatoda bildiğiniz gibi, bir karar almıştık. Bu kararla birlikte Öğrenci Dekanlığını oluşturduk. Öğrenci Dekanlığımızda şu anda bir tane dekanımız ve beş tane de dekan yardımcımız var. Öğrencilerimizin birçok konudaki taleplerini burada çözeceğiz. Öğrencilerimiz doğrudan buraya gelecekler. Burslarla, yurtlarla, uluslararası ilişkilerle ilgili talepleri de bunlara dâhildir. Türkiye’de sadece birkaç üniversite de bulunan bu birimimizin açılışını bugün yapıyoruz. Dekanlığımızın güzel işlere imza atacağını düşünüyoruz.” dedi.

 

SCÜ Senatosunun kararı ile kurulan Öğrenci Dekanlığı öğrencilerin üniversite yaşamını kolaylaştırmak amacıyla oluşturulan bir birim olup, onlara akademik kazanımlarının yanı sıra, kişisel, kültürel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak ve öğrenimleri süresince gelişimlerini ve başarılarını etkileyebilecek sorunlarına hızlı ve etkin çözümler üreterek dinamik bir kampüs hayatı sunmayı görev ediniyor. Bu bağlamda dekanlık bünyesinde; Öğrenci Etkinlikleri Birimi, Uluslararası İlişkiler Birimi, Psikolojik Danışma ve Engelsiz Yaşam Birimi, Kariyer Birimi, Yurtlar ve Burslar Birimi, Çözüm ve Oryantasyon Birimi olmak üzere 6 birim faaliyet gösteriyor.
 



Haber Tarihi : 11.08.2022

AYLARA GÖRE HABERLER