SCÜ, Nature Index’te 15’inci Sıraya Yükseldi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, dünyanın en prestijli akademik dergilerinin indekslendiği Nature Indeks’te Türkiye’nin ilk 15 üniversitesi arasında yer aldı. 


Nature Index genel sıralamasında Türkiye’den sıralamaya girmeye hak kazanan 98 üniversite arasında 15’inci olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Pyscical Sciences alanında yapılan değerlendirmede ise 11’inci sıraya yükseldi.


31 Mart 2020-1 Nisan 2021 dönemi sıralamasında; Prof. Dr. Salih Cem İnan (Fen Fakültesi Fizik Bölümü), Prof. Dr. Murat Köksal (Fen Fakültesi Fizik Bölümü), Prof. Dr. Halil İbrahim Ulusoy (Eczacılık Fakültesi) ve Dr. Öğr. Üyesi Songül Ulusoy (Sağlık Hizmetleri MYO)’un yaptıkları çalışmalar ile 23. sırada yer alan Üniversitemiz, Prof. Dr. Salih Cem İnan’ın yaptığı yeni çalışmaların da eklenmesiyle birlikte Nature Index’in 1 Kasım 2020 – 31 Ekim 2021 tarihleri arasında oluşturduğu 2021 endeksine göre başarı sıralamasını daha da artırarak 15. sıraya yükseldi. 


Üniversitemizin Nature Index’teki başarısıyla ilgili bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Alim YILDIZ, “Özellikle son iki yıldır akademik teşvik ve desteklerin yanı sıra güçlendirdiğimiz bilimsel ve teknik alt yapı hem ulusal hem de uluslararası düzeyde yapılan sıralamalarda meyvelerini vermeye devam ediyor. Bu çerçevede Nature Index’teki hızlı yükselişte emeği geçen tüm akademisyenlerimizi kutluyor, kendilerine Üniversitemiz adına teşekkür ediyorum.” dedi.


Nature Index’te, 1 Kasım 2020 – 31 Ekim 2021 tarihleri arasındaki verilere göre yayınlanan Türkiye sıralamasına aşağıdaki linkten ulaşılabilir: https://www.natureindex.com/institution-outputs/generate/all/countries-Turkey/all 

 

Nature Index Pyscical Sciences alanında yapılan sıralamaya ise aşağıdaki linkten ulaşılabilir: https://www.natureindex.com/institution-outputs/generate/physical-sciences/countries-Turkey/all
 



Haber Tarihi : 14.02.2022

AYLARA GÖRE HABERLER