Üniversitemiz Teknokent’te Patent Kurulum Ofisi Açıldı

Üniversitemiz, gelişen dünyada teknolojiye ayak uydurmak ve dünya standartlarını yakalamak amacıyla yürüttüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Üniversitemiz Teknokent Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) sınai fikri alanda Patent Kurulum Ofisi açıldı. Patent Ofisi ile Üniversitemiz Teknokent TTO bölümüne iletilen çalışmaların (fikir / proje / makale / geliştirme / iyileştirme ) koruma kapsamını belirleyerek, hakların koruma altına alınması için gereken her türlü bilgi ve belge desteğini vermeye başladı.

Patent ve Faydalı Model korumasının en temel amacı, hak sahibi adına tüm manevi ve maddi hakların elde edilerek kazanç yolunun açılmasıdır.

Ar-ge faaliyetlerini, bilimsel çalışmalar, makaleler, tez konuları, inovasyon çalışmaları Patent/Faydalı Model belgesi ile koruma altına alınabilmektedir. Patent/Faydalı Model tescili için en temel prensip, söz konusu çalışmaların sadece Türkiye’de değil dünya çapında yeni olmasıdır.

Üniversitemiz Teknokent TTO ekibi tarafından çalışmalarınızın yeniliğinin tespiti için ilgili konuda dünya çapında bir ön araştırma yapılarak yapılan çalışmaların yeniliği hakkında bir rapor düzenlenmektedir. Sonrasında yapılacak ilgili başvuru sayesinde elde edilen Patent/Faydalı Model belgesi ile korunan ürün, yöntem vb. gibi çalışmalar; devir, lisanslama gibi yollarla ulusal/uluslararası sanayi firmalarına transfer edilebilir ve sağlanan kullanım karşılığında buluş sahipleri gelir elde edebilir.

 



Haber Tarihi : 06.01.2017

AYLARA GÖRE HABERLER