Sivas Halk Dansları Çalıştayı Düzenlendi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesine (SCÜ) Folklor Araştırmaları Merkezi tarafından Sivas Halk Dansları Çalıştayı düzenlendi.

 

SCÜ Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda gerçekleştirilen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Folklor Araştırmaları Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Uğur Başaran, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yekbaş bu tür çalışmaların kültür hayatımıza büyük etkisinin olduğunu vurgulayarak, “İlim ve kültürel faaliyetler ehline hitap eder. Fakat inanıyoruz ki bu tip çalışmalar geleceğimize büyük katkı sağlayacaktır. Çalıştayın konuyla ilgili sorunların çözünmesine kaynaklık etmesini temenni ediyorum, çalıştay ekibine teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Başaran ise, folklorun halk dansı olarak kullanıldığını ve bunun da yanlış bir kullanım olduğunu belirtti.

 

Başaran; “Çalıştayı halk dansları adıyla düzenledik. Eleştiri alabiliriz ama doğrusu budur.  Genellikle çalıştaylarda ortaya çıkan fikirler bağlayıcı oluyor burada konuşulan ve karara bağlanacak hususların da Sivas halk dansları literatürüne ve oyun pratiklerine olumlu katkılar vermesini diliyoruz.” şeklinde konuştu.
 



Haber Tarihi : 25.11.2021

AYLARA GÖRE HABERLER