Öğrencilere Diplomaları Evlerinde Verildi

Koronavirüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında mezuniyet törenleri yapılamamıştı. Ancak diplomalarını hocalarımızdan almak isteyen öğrencilerimize Üniversitemiz yönetimi duyarsız kalmadı ve bazı öğrencilerimizin diploma ve başarı belgeleri, Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız’ın talimatıyla evlerinde verildi.

 

Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden birincilikle mezun olan Büşra Gülbil ile bölümü ikincilikle bitiren İpek Seray Akay’ın diploma ve başarı belgelerini bölüm başkanı Prof. Dr. Recep Toparlı ile Prof. Dr. Hakan Yekbaş evlerinde verdi. 

 

Mezun öğrencilerin mutluluklarına ortak olan aileleri de Rektör Prof. Yıldız’a ve hocalara teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

 

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü birincilikle tamamlayan Büşra Gülbil, bölümden çok fazla donanım sahibi olarak mezun olduğunu belirterek, “Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden en iyi şekilde eğitim alarak mezun oluyoruz. Hocalarımızın o engin birikiminden faydalanarak ayrılıyoruz inşallah.” diye konuştu.

 

Türk Dili alanında çalışan bir akademisyen olmayı hedeflediğini söyleyen Büşra Gülbil, “Edebiyata bir şeyler kazandırmış, bir şeyler katmış biri olarak anılmak istiyorum.” dedi.

 

İpek Seray Akay ise, kaliteli bir eğitim aldıklarını vurgulayarak, “Hocalarımızın çok katkısı oldu. Her biri alanında başarılı hocalarımızdı. Onların sayesinde kendimi bir nebze geliştirdiğimi düşünüyorum. O yüzden de çok mutluyum. Tarif edilmez bir güzellik.” şeklinde konuştu.
 



Haber Tarihi : 13.08.2020

AYLARA GÖRE HABERLER