Üniversite Hastanesinin Yoğun Bakım Yatak Sayısı Artıyor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakım yatak sayısı arttı. Yeni oluşturulan sekiz yataklı göğüs üçüncü basamak yoğun bakım servisinin de hizmete girmesiyle hastanedeki yoğun bakım yatağı sayısı 184 oldu.

 

Sivas’ı sağlığın merkezi haline getirmek için başta Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinin yeni hizmet binasının yapımına başlanması başta olmak üzere, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin açılması, mevcut hastanenin servislerinin yenilenmesi, var olan cihazların son teknoloji cihazlarla değiştirilmesi gibi birçok hizmete imza atan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesine Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakım Servisi açıldı. 

 

Servisin açılışına Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ünal Kılıç, Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Genel Sekreter Prof. Dr. Kadir Özköse, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan ile sağlık çalışanları katıldı.

 

 Yeni açılan ünitelerin de devreye girmesiyle Hastanede verilen hizmet kalitesinin her geçen gün arttığına işaret eden Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, “ Bundan yaklaşık 2,5 ay önce dahiliyede 11 yataklı yoğun bakım ünitesini açmıştık. Bugün de göğüste 8 yataklı yoğun bakım ünitesini açıyoruz. Böylece hastanemizin daha kaliteli hizmet vermesi noktasında bir adım daha atmış oluyoruz.” dedi.

 

Bu ünitelerin hastaneye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Rektör Yıldız, “İnşallah hastalarımıza daha iyi hizmetler verilecek ve hastalarımızı bir başka yere gönderme durumunda olmayacağız.” ifadelerini kullandı.

 

Açılışın ardından Rektör Yıldız ve beraberindekiler yoğun bakım ünitesini gezerek yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hastalara geçmiş olsun dileklerini ilettiler.



Haber Tarihi : 05.01.2021

AYLARA GÖRE HABERLER