Sivas Değerleri Fuarı Açıldı

Sivas’ın sahip olduğu tarihî, kültürel eserleri ve sanayi ürünlerini tanıtmak amacıyla Sivas Değerleri Fuarı düzenlendi.

4 Eylül Sivas Kongresi’nin 98. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ilimize gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi ile Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, fuar alanında düzenlenen etkinliğe katıldı. Programda Valimiz Davut Gül, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda protokol üyesi yer aldı.

Fuarın açış konuşmasını yapan TSO Başkanı Osman Yıldırım; Sivas’ın değerlerini tanıtmak için bir araya geldiklerini ifade ederek programa katılan herkese teşekkür etti.

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise, üretimin önemine dikkat çekerek, ”Sivas marka şehir. Kaliteli üretmek ve markalaşmak gerekiyor. Bunun için de bir araya gelmek, proje ortaya koymak çok önemli.” dedi. Konuşmaların ardından Sivas’ın değerleri tanıtım fuarının açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra katılımcılar fuar alanında stantları ziyaret ederek firmaların çalışmalarıyla ilgili bilgi aldılar.

Fuarda öğrencilerimizin tasarlayarak ürettiği ve TÜBİTAK, CÜBAP ve Cumhuriyet Teknokent’in destekleri ile tamamlanan elektrikli otomobil sergilenerek katılımcıların dikkatini çekti.

Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği ve Mekatronik Mühendisliği iş birliği ile tasarımı ve üretimi tamamlanan elektrikli aracın TÜBİTAK Efficiency Challenge Electric Vehicle yarışmasına katıldığı ve aldığı derece hakkında Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız Bakanlara ve katılımcılara bilgi verdi.

Fuarda ayrıca Üniversitemizin tanıtımına yönelik kitapçık ve broşürlerin dağıtımı yapılarak ziyaretçilere Üniversitemiz, Cumhuriyet Teknokent ve Vakıf Okulları hakkında tanıtıcı bilgi sunuldu.

 



Haber Tarihi : 08.09.2017

AYLARA GÖRE HABERLER