Rektör Yıldız ÜNİDAP 5. Dönem Toplantısına Katıldı

Doğu Anadolu Projesi Bölge Üniversiteler Birliği (ÜNİDAP) 5'inci Dönem Toplantısı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın katılımıyla Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

 

Toplantıya YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ve diğer üye üniversitelerin rektörleri katıldı.

 

ÜNİDAP’ın paydaşları arasında yer alan DAP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen’in konuşmasıyla başlayan programda, Doğu Anadolu Projesi çerçevesinde yapılan çalışmalara, desteklenen projelere ve paydaş kurumlar ile yapılan iş birliklerine değinildi. 

 

DAP Bölgesinin kalkınma çabalarını akademik düzeyde desteklemek, akademik bilgi ve tecrübeyi, sahada kalkınma çabaları ile birleştirmek üzere kurulan DAP Üniversiteler Birliğinin düzenlediği toplantıda üniversitelerin bu kapsamda yürütmekte oldukları faaliyetler ele alındı. Toplantıda, İhtisaslaşma programlarının bölgesel kalkınma için önemine değinilirken her üniversite temsilcisi kendi üniversite çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Toplantıda ayrıca tarım ve hayvancılık, sanayi, beşeri-sosyal sermaye ve sosyal altyapı, kurumsal kapasite, altyapı ve çevre gibi bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak farklı projeler de değerlendirildi.

 

DAP Bölgesi Üniversiteler Birliğinin temsilcileriyle yıllık olarak düzenlenen toplantıda bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, birlikten güç doğar anlayışıyla DAP Bölge Kalkınma İdaresi ve bölgedeki 16 üniversitenin bir araya geldiğini ve 2014 yılında üniversiteler birliğinin kurulduğunu söyledi. 

 

Üniversitelerin eğitim ve araştırmanın yanı sıra en önemli misyonlarından birinin de topluma hizmet olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özvar, “Toplum yararına hizmet üreten üniversiteler, yaptıkları araştırmalar ile bir yandan bilimsel bilginin ve yeniliklerin peşinde koşarken diğer yandan da ürettikleri bilgi birikimi ve tecrübelerin olumlu etkileriyle ülkenin ve bölgenin refahına katkı sağlar. Üniversitelerimiz, bütün fonksiyonları ve paydaşlarıyla birlikte içinde bulunduğu bölgenin yaşam kalitesinin iyileştirilmesine ve artırılmasına hizmet eden kurumlardır. DAP Bölgesindeki her bir ilimizin üniversitesi nitelikli bilgi üreten yetişmiş öğretim elemanı kadrosu ile işte bu hedefe yakın gelecekte ulaşmamızda en büyük pay sahibi olacaktır” şeklinde konuştu.
 



Haber Tarihi : 05.01.2022

AYLARA GÖRE HABERLER