Rüştü Reçber ve Erdoğan Arıkan Üniversitemizde Öğrencilerle Buluştu

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından düzenlenen 'İşte O An' projesi kapsamında Türk Milli Takımının eski kalecisi Rüştü Reçber ve TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan Sivas’ta öğrencilerle buluştu.

Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda düzenlenen programa; Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, KYK İl Müdürü Erdoğan Tunç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Kariyerinde Fenerbahçe, Barcelona, Beşiktaş ve Antalyaspor formaları giyen, 16 yıl aralıksız A Milli Futbol Takımı'nın kalesini koruyan Rüştü Reçber, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi'nde öğrencilerle bir araya geldi. Moderatörlüğünü Erdoğan Arıkan'ın yaptığı programda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Reçber, kariyerine damga vuran anları anlattı. Üst düzey takımlarda forma giydiğini hatırlatan Reçber, "16 yıl boyunca A Milli Takım'ın kalesini korudum. Bu açıdan bakıldığı zaman seçilmiş insanlardan bir tanesiyim." dedi.

"Gol Yediğimde Diğer Golü Yememek İçin Dua Ederdim"

Maçlarda gol yememek için dua ettiğini ifade eden Reçber, "Bazen birinci golü, ikinciyi, üçüncü yediğim bazen de dördüncüyü yediğim zaman beşinciyi yememek için dua ederdim. Hakikaten kalecilik zor meslek aslında akıllı adamın yapacağı iş değildir. Ama akıl işidir." diye konuştu.

"Benim Hayal Edip de Ulaşmak İstediğim Bir Yerdi Barcelona”

2002 Dünya Kupası sonrası transfer olduğu Barcelona'nın çocukluk hayali olduğunu anlatan Reçber, "Benim hayal edip de ulaşmak istediğim bir yerdi Barcelona ve ulaştım. Bazen biz söyleriz hayallerinizden vazgeçmeyin. Gerçekleşmeyebilir diye düşünürsünüz ama gerçekleşebiliyor. Benim çocukluğumun takımıydı. Maradonalı yıllar kaldı aklımda Barcelona'da. Hep Barcelona derdim, acaba derdim olur mu? Ama oldu. Dolayısıyla hayallerinizden vazgeçmeyin." şeklinde ifade etti. 

Programın sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rüştü Reçber'e ve programın moderatörü Erdoğan Arıkan'a çeşitli hediyeler takdim ederken, isimlerin yazılı olduğu '58' numaralı Sivasspor forması da hediye etti. Programa katılan 3 öğrenciye de yapılan çekilişle millî takım forması verildi.
 
 



Haber Tarihi : 16.11.2018

AYLARA GÖRE HABERLER