Tez Veri Tabanı ve Elektronik Kitaplar Veri Tabanı ile ilgili Eğitim Toplantısı Düzenlendi

 Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Tez Veri Tabanı ve Elektronik Kitaplar Veri Tabanı ile ilgili eğitim toplantısı düzenlendi.

 

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim toplantısına Daire Başkanı Mustafa Hasbek, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Etkin literatür tarama, odaklı sonuçlara erişebilme, atıf bilgisi alma ve yeni eklenen yayınlardan haberdar olma ile ilgili bilgilendirmenin yapıldığı toplantıda konuşan ProQuest programının firma yetkilisi Hazal Yılmaz, “Bilgi içerik ve teknolojileri öğrencilerin, bilim adamlarının ve onlara hizmet sunan kütüphanecilerin üretkenliğini artırma, yayma ve kullanma hedefine yardımcı olmakta. ProQuest, ister tarihî bir arşiv, ister günümüzün bilimsel bir keşfi olsun; zengin, kapsamlı ve çeşitli bilgiyi şimdi ve gelecek nesiller için dijital olarak saklıyor ve sunuyor. Arayüz içerisinde psikolojiden hukuka, işletmeden tıbba kadar tüm kaynaklara ulaşmak mümkün. ProQuest, gerek kendi içerisinde gerekse diğer arama motorlarında spesifik ve verimli bir şekilde sonuç almanız için arayacağınız konu veya kaynağın aratılmasını tavsiye ediyoruz. ”dedi.

 

Program ile odaklı sonuçlara ulaşılabilmesi için gerekli bilgilendirmeler yapan Yılmaz, “İnsanlar arama yaparken genelde basit arama yapmakta. Basit aramanın mantığı nedir? Basit arama; bir veya iki kelime ile yola çıkılıp daha sonrasında detaylandırdığımız aramalara verilen addır. Kaynağın yayım tarihi, yazarı gibi ayrıntılı bilgilere sahip iseniz ayrıntılı arama yapmanız sizlere daha kesin sonuçlar elde etmenize olanak sağlayacaktır.” dedi.



Haber Tarihi : 16.10.2018

AYLARA GÖRE HABERLER