Üniversitemiz ve Yapılan Çalışmalarla İlgili Basın Toplantısı Düzenlendi

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Üniversitemiz ve yapılan çalışmalar hakkında basını ve halkımızı bilgilendirmek amacıyla 2018 yılının ilk basın toplantısını gerçekleştirdi.

 

Turizm Fakültesi Mihmandar Uygulama Oteli’nde düzenlenen toplantıya, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ile birlikte Rektör Yardımcılarımız, Rektör Danışmanlarımız, Genel Sekreterimiz, Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Yöneticileri ve ilimizdeki basın mensupları katıldı.

 

Basın toplantısında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız Üniversitemizle ilgili olarak; “Bilimsel Alanda Yapılan Çalışmalar”, “Üniversite Sanayi Şehir İş Birliği Kapsamında Yapılan Çalışmalar”, “Öğrenci ve Personele Yönelik Çalışmalar”, “Yerleşke İle İlgili Yapılan Çalışmalar” hakkında bilgi verdi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, konuşmasına başlarken; “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Suriye-Afrin’de emperyalist devletlerin taşeronu olan hain terör örgütlerine yönelik hedefleri vurmak ve sınırı terör örgütlerinden temizleme için başlattığı “Zeytin Dalı” operasyonunda hiç düşünmeden canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Devletimizin teröre karşı yaptığı bu haklı mücadeleyi hakkın batıla karşı mücadelesi olarak gördüğümüzü ifade etmek isterim. Dünyada; ezilenlerin, sömürülenlerin, hor görülenlerin, mazlumların sığınma yeri, Türk-İslam âleminin son kalesi olan güzel vatanımızı Rabbim muhafaza etsin. Yüce Rabbimiz, devletimizin bekasını, milletimizin birlik ve beraberliğini daim eylesin. Kahraman Türk ordusunu muzaffer eylesin. Mehmetçiklerimizi korusun, onların yâr ve yardımcıları olsun.” ifadelerini kullandı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Hızla gelişen bir üniversite olmanın verdiği heyecan ve coşku ile Sultanşehir Sivas ile her yönden bütünleşmiş bir üniversite olarak yoluna devam etmekte olan Cumhuriyet Üniversitesi, “Gelenekten Geleceğe” sloganıyla çıktığı bu yolda, ulusal ve uluslararası alanda hak ettiği yere ulaşmayı hedeflemektedir. 'Marka Şehir, Dünya Üniversitesi' olma gayesiyle çıktığımız bu uzun soluklu yolda başarı grafiğini sürekli olarak yükseltmeye devam edeceğimize inanıyorum.” dedi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız konuşmasının devamında, bilimsel alanda, üniversite sanayi şehir iş birliği kapsamında, öğrenci ve personele yönelik çalışmalar ve yerleşke ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında basın mensuplarına kapsamlı bilgiler vererek, “Hep birlikte, el ele gerçekleştirdiğimiz bu başarılı çalışmaların daha da artarak devam edeceğine inancım tamdır.” ifadelerini kullandı.

 

Basın toplantısının devamında sorulara geçildi. Soruların cevaplandırılmasının ardından basın mensuplarına Turizm Fakültesi Mihmandar Uygulama Oteli gezdirilerek basın mensuplarının ve halkımızın Uygulama Otelinden istifade edebileceği ifade edildi.



Haber Tarihi : 18.02.2018

AYLARA GÖRE HABERLER