Üniversitemiz Robotik ve Mekanik Sistem Teknolojileri Alanında İlk Sırada

Mühendislik Fakültemiz ROBOLAB çalışmaları ile göz dolduruyor.


18 Eylül 2019 tarihinde T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanan, 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi belgesine ve odak teknoloji alanı için üniversitelerin bilimsel çalışmalarının nitelik ve nicelikleri ölçümlenerek oluşturulan yetenek matrislerine göre, robotik ve mekanik sistem teknolojileri alanında Üniversitemiz kalite puanlaması bakımından ilk sırada yer aldı.


Konu ile ilgili Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve Sivas KUSİ ( Kamu-Üniversite Sanayi İşbirliği) İl Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Yunis Torun Üniversitemizde cerrahi robotlar, endüstriyel robotlar ve otonom mobil robotlar konusunda çalışmaların yapıldığını, TÜBİTAK ve AB destekli proje süreçlerinin devam ettiğini belirtti.


Dr. Öğr. Üyesi Yunis Torun, “Bölgenin en büyük robot laboratuvarına (ROBOLAB) sahip Sivas Cumhuriyet Üniversitemizde hem sanayi odaklı projeler sürdürülmekte hem de eğitim öğretimde robot laboratuvarları aktif olarak kullanılmaktadır. Laboratuvar çalışmaları ile en az hacimde (en az personel sayısı ile) en yüksek kaliteyi elde eden üniversite yine Üniversitemiz oldu.” ifadelerini kullandı.



Haber Tarihi : 04.10.2019

AYLARA GÖRE HABERLER