Uluslararası Gençlik Sempozyumu Z Kuşağı Sosyal Medya ve Mahremiyet Konulu Sempozyum Düzenlendi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından ‘Uluslararası Gençlik Sempozyumu Z Kuşağı Sosyal Medya ve Mahremiyet’ konulu uluslararası sempozyum düzenlendi.

 

Çevrim içi olarak düzenlenen sempozyuma İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Aslan, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Pakoğlu, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

 

Sempozyumun açış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Aslan, “Uluslararası Gençlik Sempozyumu Z Kuşağı Sosyal Medya ve Mahremiyet konulu  uluslararası sempozyumumuza hoş geldiniz. Düzenlemiş olduğumuz sempozyum, Üniversitemizde yapılan ilk uluslararası gençlik sempozyumu olması hasebiyle büyük önem arz etmektedir. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Sempozyumumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi. 


Düzenlenen sempozyumda; Sosyal medyada mahremiyetin mahiyeti, sosyal medyada mahremiyetin sınırları nelerdir? Sanal alan mahremiyeti ile normal iletişim mahremiyeti arasında fark var mı? Sanal alan mahremiyeti ile normal iletişim mahremiyeti arasında benzeşen ve ayrışan yönler nelerdir? Sosyal medya kullanan Z kuşağının mahremiyet algısı nedir? Sosyal medya, Z kuşağının mahremiyet algısına nasıl etki etmektedir? Sosyal medyanın mahremiyet algımız üzerindeki olumlu/olumsuz etkileri nelerdir? Z kuşağının mahremiyet algısına zarar vermeden sosyal medyayı kullanımı mümkün müdür? Dinlerin, kültürlerin, toplumların mahremiyet açısından sosyal medya kullanımına yönelik bakışları nedir? Z kuşağında birey, aile, toplum ve çevre mahremiyeti; eğitim, kültür, sanat mahremiyeti ve Z kuşağı gibi konu başlıklarında katılımcılar tebliğ sundu.


Programın sonunda sempozyuma katılan katılımcılara teşekkür ve katılım belgesi verildi.
 



Haber Tarihi : 18.02.2022

AYLARA GÖRE HABERLER