CÜTAM Bölgesel Güç Oluyor

10 bin 450 metre karelik bir alanda kurulu olan Cumhuriyet Üniversitesi İleri Teknoloji Araştırmaları Merkezi (CÜTAM); bölgede, sağlıktan fen bilimlerine, yenilenebilir enerjiden mühendislik bilimlerine kadar çeşitli alanlarda araştırmalar ve ölçümler yapılan tek merkez olma özelliği taşıyor.

Birçok alanda son derece modern ve yenilikçi yaklaşımlar sunan makine ve ekipmana sahip olan CÜTAM, akademik çalışmaları desteklemekle kalmayıp bölgesel bir merkez konumu ile her geçen gün hizmet anlayışını genişletiyor.

Bu kapsamda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Üniversitemiz arasında yapılan ikili iş birliği anlaşması ile birçok ölçüm, indirimli olarak yapılabilecek ve Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri merkezde akademik faaliyetlerini destekleyici çalışmalar yapabilecekler.

İkili iş birliği anlaşması ile akademisyenlere ve öğrencilere, Nevşehir sanayisine, birçok alanda daha iyi analiz fırsatı sunan 88 farklı ileri ölçümler CÜTAM’da yapılabilecek.

Haber Tarihi : 04.12.2018