Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın İstiklal Marşı’mızın Kabulünün 99’uncu Yıl Dönümü Mesajı

Hz. Peygamber'in mağara arkadaşına söylediği "Korkma!" sözüyle başlayan İstiklal Marşımız, milletimizin cesaretini, bağımsızlığa olan düşkünlüğünü destanlaştırması bakımından oldukça önemlidir.

 

Bağımsızlığına ve özgürlüğüne kasteden düşmanlara karşı verdiği mücadeleyle tarihe adını bir kez daha altın harflerle yazdıran milletimiz, İstiklal Marşı vesilesiyle vatanına olan bağlılığını da dost düşman herkese haykırmıştır.

 

Mazluma Yunus, zalime Yavuz olan, hiçbir güce boyun eğmeyeceğini defalarca kanıtlayan milletimizin millî birlik ve beraberliğe duyduğu aşkını ifade eden İstiklal Marşı, aynı zamanda yarınlara duyduğu inancın da sembolüdür.

 

Bizlere düşen, İstiklal Marşımızın gösterdiği yolda azimle ve sebat ederek yürümek, şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan bu vatanı canımız pahasına korurken ülkemizi bilimle, irfanla yükseltmektir. 

 

Bu vesileyle İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 99. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

 

Prof. Dr. Alim Yıldız
Rektör



Haber Tarihi : 12.03.2020

AYLARA GÖRE HABERLER