SCÜ Suşehri Sağlık Yüksekokulunda Öfke Yönetimi Konulu Konferans Düzenlendi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Suşehri Sağlık Yüksekokulu ile Suşehri İlçe Emniyet Müdürlüğü iş birliğinde İlçe Emniyet Müdürlüğü personeline Öfke Yönetimi konulu konferans düzenlendi. 

 

Düzenlenen konferansa, Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nilüfer Tuğut, Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Recai Zan, İlçe Emniyet Müdürü Erkin Kürk, akademisyenler ve çok sayıda polis memuru katıldı.

 

Konferansın açılış konuşmasını yapan Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nilüfer Tuğut, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesine katkı sağlayacak etkinlikler düzenlemenin farkındalık oluşturacağını, şiddeti önleme noktasında erkek iş birliğinin şart olduğunu söyledi. Konuşmasına devam eden Tuğut, öfkenin sevgi, mutluluk ve heyecan gibi normal duygusal bir tepki olduğunu fakat yönetilmesi gereken bir duygu olduğunu vurguladı. Şiddet döngüsünde öfke yönetimin çok önemli bir eylem olduğundan bahsetti. 

 

Konferansı gerçekleştiren Prof. Dr. Selma Sabancıoğulları konuşmasında; her tür öfkenin kişiyi uyarıcı, koruyucu veya harekete geçirici bir işlevi olduğundan bahsetti.  Bu duygunun sağlıklı olarak yaşanıp ve yönetilebilmesi için kabul edilmesi, nedenlerinin ve biçiminin anlaşılması, kontrol edilmesi gerektiğini ve öfke ile baş etme yöntemlerinden bahsetti.

 

Gerçekleştirilen konferans, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nilüfer Tuğut’un katılımından dolayı Selma Sabancıoğulları’na belge takdimi ve İlçe Emniyet Müdürü Erkin Kürk’ün teşekkür konuşması ile sona erdi.
 



Haber Tarihi : 25.11.2022

AYLARA GÖRE HABERLER